Siirry suoraan sisältöön

6.10.2016 8:50

Osallistu Villähteen asemanseudun kehittämiseen

Haluaisimme kuulla sinun kokemuksiasi ja havaintojasi päivittäisestä liikkumisesta ja matkanteosta Nastolan Villähteellä. Mikä sujuu ja missä olisi vielä parannettavaa? Vastaamalla kyselyyn autat Villähteen asemanseudun suunnittelussa ja osallistut samalla kahden 40 euron arvoisen Waltti-matkakortin arvontaan!

​Kysely on avoinna verkossa 3.10.–23.10.2016 välisen ajan. Kyselyn teemat liittyvät pääosin Villähteen asemanseudulla liikkumiseen, mutta myös erilaisten säilytettävien ja kohennettavien paikkojen sekä uusien mahdollisten asuinalueiden osoittamiseen. Kyselyyn vastaamiseen menee noin 10 minuuttia ja se onnistuu niin tietokoneella, puhelimella kuin tabletillakin.

Kyselyn tuloksia käytetään hyödyksi Villähteen asemanseudun kaavasuunnittelutyössä. Lisäksi kyselystä saadut tulokset esitellään alkuvuonna 2017 opinnäytetyössä, joka käsittelee mm. asukkaiden kokemuksellisen tiedon merkitystä alueiden suunnittelutyössä. Kyselyn on laatinut Lahden ammattikorkeakoulun 4. vuosikurssin yhdyskuntasuunnittelun opiskelija Tiia Lindqvist yhdessä Lahden kaupungin Maankäyttö ja aluehankkeet -yksikön kanssa.

Villähteen asemanseutu on tulevina vuosina tärkeä kehityskohde erityisesti potentiaalisten liikenneyhteyksiensä vuoksi. Asemanseudun ympäristöön on tarkoitus kaavoittaa uutta asuinrakentamista alueen luonto- ja kulttuuriarvot huomioiden. Vireillä olevan Villähteen asemanseudun kaavarunkosuunnitteluun toivotaankin nyt paikallista kokemus- ja tietopohjaa, erityisesti lähialueiden asukkailta ja Villähteen juna-asemaa käyttäviltä matkailijoilta.

Lisätietoja

Villähteen asemanseudun suunnittelusta
Sanna Suokas, yleiskaavoittaja
Johanna Palomäki, yleiskaava-arkkitehti
Henrik Saari, vuorovaikutussuunnittelija

etunimi.sukunimi@lahti.fi

Lisätietoja kyselyyn tai opinnäytetyöhön liittyen
Tiia Lindqvist, insinööri (AMK) –opiskelija

etunimi.sukunimi@student.lamk.fi