Siirry suoraan sisältöön

26.1.2016 0:00

Osallistutaan Porukalla strategiatyöhön

Lahden kaupunki innostaa lahtelaisia miettimään millaisessa kaupungissa he haluavat tulevaisuudessa asua, elää, liikkua, viettää vapaa-aikaa, opiskella ja tehdä töitä.

Lahden kaupungin strategiaa uudistetaan parhaillaan. Tavoitteena on kerätä lahtelaisilta strategiatyön tuleksi mahdollisimman monta mielipidettä, ideaa ja näkemystä siitä millainen on tulevaisuuden Lahti.

Lahden kaupunki testaa yhtenä strategianvalmisteluun osallistamisen välineenä Porukka-mobiilisovellusta. Sovelluksen kautta vastaaminen on nopeaa ja helppoa. Käyttäjä lataa sovelluksen puhelimeensa, jonka jälkeen hän saa vastattavakseen sarjan kysymyksiä.

 Kysymykset vaihtelevat helpoista haastaviin ja leikkisistä vakavahenkisiin. Kysymyksiin vastaaminen on nopeaa ja hauskaa. Uusia kysymyksiä syötetään sovellukseen viikoittain huhtikuuhun asti. Kaikkia kysymyksiä yhdistää yksi päämäärä: miettiä millainen on asukkaidensa näköinen, kiinnostava ja elävä Lahti vuonna 2030.

Strategia on kaupungin toimintaa ohjaava työväline

Porukalla kerätyistä ideoista kootaan konkreettisia toimenpiteitä, joilla Lahtea ohjataan eteenpäin. Lahden kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi uudistuneen Lahden kaupungin strategia tulee 11.4.2016.

Lahden kaupungin Porukka-sovelluksen on kehittänyt lahtelainen Future Dialog. Sovellus mahdollistaa nopean viestinnän kaupungin ja sen asukkaiden välillä. Sovellus on ensisijaisesti tarkoitettu kyselyjen, pienimuotoisten äänestysten sekä ajankohtaisten tietoiskujen toteuttamiseen. Sovelluksen kehittäjä Future Dialog on lahtelaisen Mainostoimisto MBE Oy tytäryhtiö.