Siirry suoraan sisältöön

5.1.2016 10:15

Pääkirjasto mukaan soitinlainaukseen

Lahden kaupungin pääkirjastosta voi käydä lainaamassa ukulelen kahdeksi viikoksi. Soitin noussut etenkin aloittelevien muusikoiden suosikiksi helposti lähestyttävänä. 

Pääkirjaston musiikkiosasto haluaa tukea musiikkiharrastustoimintaa tuomalla ukulele-soittimen kaikkien lainattavaksi. Soitinta voi lainata kahdeksi viikoksi kerrallaan. Laina-aikana pääsee rauhassa kokeilemaan soitinta vaikkapa oman hankintapäätöksen tueksi.

Ukulele on viime vuosina noussut etenkin aloittelevien muusikoiden suosikiksi helposti lähestyttävänä ja opittavana soittimena. Neljällä kielellä muodostettavat soinnut ovat yksinkertaisempia kuin sukulaissoittimensa kitaran kuuden kielen soinnut. Kirjastosta löytyy myös monipuolisesti soitonoppaita ja nuotteja, joiden avulla voi opetella laajan kirjon erilaisia ukulelella soitettavia kappaleita. Aiempaa soittokokemusta ei vaadita.

Soittimen voi myös varata noudettavaksi pääkirjaston lisäksi esimerkiksi omasta lähikirjastosta tai kirjastoautosta. Ukulele valikoitui lainattavaksi soittimeksi etenkin liikuteltavuutensa sekä helpon lähestyttävyytensä takia.


Lisätiedot

Janne Seppänen
 mediaohjaaja
Lahden kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto
044-4163633
janne.seppanen@lahti.fi