Siirry suoraan sisältöön

2.8.2016 14:40

Pääkirjaston aikuisten alueen remontti alkaa syyskuussa – nyt lainaamaan!

Pääkirjaston aikuisten alue menee remonttiin, mutta muu osa kirjastosta on avoinna normaalisti. Uudistetut tilat avataan asiakaskäyttöön alkuvuonna 2017.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/AjankohtaistaSite/UutisetSite/PublishingImages/kirjastokesatyo-9.jpg

​Lahden pääkirjaston ensimmäisen kerroksen aikuisten alueen palvelut ja tilat uudistuvat syksyn 2016 aikana. Remontti alkaa maanantaina 12.9. Aikuisten alue tyhjenee väliaikaisesti kirjoista ja kalusteista syyskuussa. Loppuvuoden aikana toteutetaan lattia-, sisäkatto- ja muut vuosikorjaukset kyseisellä alueella. Aikuisten alueen kalustaminen ja varustaminen käyttökuntoon alkaa joulukuussa. Uudistetut tilat avataan asiakaskäyttöön alkuvuonna 2017.

Pääkirjasto on avoinna remontin aikana normaaliin tapaan. Vielä elokuun ajan kirjastossa on suppeammat kesäaukioloajat, mutta syyskuun alusta alkaen kirjasto palvelee maanantaista perjantaihin klo 10-20 (omatoimikäytössä klo 8-10) sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16. Pääkirjaston lasten ja nuorten palvelut 1. kerroksessa sekä 2. kerroksen Media- ja musiikkipalvelut lehtisaleineen palvelevat koko remontin ajan normaalisti. Auditorio on käytössä remontin aikana, mutta kokoushuone ja tutkijanhuoneet eivät.

Uudistuksella parannetaan tilan toimivuutta

Remontin aikana on aikuisten kirjoja pääkirjastossa lainattavissa pieni valikoima samoin kuin koko varastoaineisto. Pääkirjaston aineistoa siirretään remontin ajaksi lainattavaksi myös lähikirjastoihin. Lähikirjastojen ja Päijät-Hämeen kirjastojen kokoelmat ovat asiakkaiden käytettävissä ja varattavissa normaaliin tapaan. Aineistoa voi varata Päijät-Hämeen verkkokirjasto LASTUssa osoitteessa lastukirjastot.fi sekä kirjastoissa ja puhelimitse.

Aikuisten alueen uudistuksella parannetaan tilan toimivuutta ja viihtyisyyttä. Tavoitteena on saada ajantasaiset ja kattavat kokoelmat paremmin esille nykyisellä kirja-alueella, tila monipuolisemmin käyttöön, luoda mahdollisuuksia pienimuotoisille tapahtumille sekä lisätä asiakkaille tiloja lukemiseen, oleskeluun ja työskentelyyn.

Aikuisten alueen uudistus on osa pääkirjaston asiakaspalvelutilojen toiminnallista ja sisustuksellista uudistusta. Lasten ja nuorten alue on uudistettu 2012 ja toisen kerroksen Media- ja musiikkipalvelut vuosina 2014-2015.

Jotta mahdollisimman suuri osa aineistosta pysyisi lainattavana remontin ajan, toivomme että asiakkaat lainaavat itselleen runsaasti kirjoja elo-syyskuussa ennen remontin alkua. Lainaaminen, palautus ja aineistovaraukset toimivat remontin aikana.

Lisätiedot

palvelupäällikkö Sylvia Stavén
sylvia.staven@lahti.fi
044 416 3239