Siirry suoraan sisältöön

16.2.2016 0:00

Pääkirjaston arkiaamujen omatoimiaika jatkuu

Pääkirjaston omatoiminen arkiaamujen aukioloaika on ollut kokeilussa puoli vuotta. Hyvien kokemusten perusteella omatoimiajasta tehdään pysyvä.

​Pääkirjaston omatoiminen aukioloaika jatkuu arkiaamuisin ma-pe klo 8 -10. Pääkirjaston varsinainen asiakaspalveluaukiolo on klo 10.00 – 20, la-su klo 10 – 16.

Pääkirjaston omatoiminen arkiaamujen aukioloaika on ollut kokeilussa viime vuoden syyskuusta. Käyttökokemusten mukaan se on palvellut varsinkin lehtien lukijoita, opiskelua ja työntekoa mutta myös kirjastoaineiston ja -tilojen käyttäjiä. Tämän perusteella sivistyslautakunta päätti tiistaisessa kokouksessaan vakinaistaa arkiaamujen omatoimiajan.

Pääkirjaston omatoimiaukioloaikana asiakkaiden käytössä ovat alakerran asiakaspalvelutilat. Yläkerrassa käytössä ovat lehtisali, hiljainen tila ja musiikkiosasto lukuun ottamatta harrastehuoneita. Kirjoja, lehtiä, musiikkia ja muuta aineistoa voi käyttää ja lainata omatoimisesti itselainauspisteissä sekä palauttaa alakerran palautusautomaatilla. Aineistovarausten noudon sekä maksujen maksamisen ja tulosteiden vuoksi alakerran asiakaspalvelupisteessä päivystää yksi työntekijä klo 8-10.

Pääkirjaston omatoimiaukioloaika tukee myös Lahti-pisteen palveluita tarjoamalla mahdollisuuden sähköiseen asiointiin, asiakastyöasemien käyttöön, skannaukseen ja tulostukseen. Lahtipiste on avoinna arkisin maanantaisin klo 8-18 ja ti-pe klo 8-16.

Jalkarannan ja Liipolan omatoimikirjastot

Muut Lahden omatoimikirjastot ovat Jalkarannan ja Liipolan kirjastot, jotka ovat auki joka päivä klo 7 – 22. Omatoimikirjastokortin saa 15 vuotta täyttänyt kirjaston asiakas kuvallisella henkilötodistuksella. Kirjastokorttiin liitetään nelinumeroinen PIN-koodi.

Omatoimiaikana Jalkarannan ja Liipolan kirjastossa voi lainata ja palauttaa automaateilla, käyttää kirjaston tietokoneita, lukea lehtiä ja käyttää tiloja työskentelyyn. Omatoimikirjastoissa on maksuton langaton verkko, joka mahdollistaa myös omien laitteiden käytön. Omatoimiaikana ei ole mahdollista kopioida ja tulostaa.

 

Lisätietoja

kirjastotoimenjohtaja Marja Malminen, p. 050 559 4098