Siirry suoraan sisältöön

21.8.2018 13:15

Päijänteenkadun aukiolle uusi ilme

Päijänteenkadun taideaukio sai uuden ilmeen, kun Lahden nuorisopalvelujen työryhmä maalasi aukion Afrikan tähti -teemalla.
Nuorisoryhmä maalaa Päijänteenkadun aukiota

​Maalaus liittyy Vesijärvenkadun viihtyisyyttä kehittävään kokeiluun. Päijänteenkadun kohdalla olevasta aukiosta halutaan tehdä uusi kiintopiste, joka loisi identiteettiä niin Päijänteenkadulle kuin Vesijärvenkadullekin ja tekisi kadusta kävelijälle aiempaa mielenkiintoisemman. Samalla se toimisi ”porttina” tulevalle taide-, juliste- ja muotoilukeskukselle.

Kokeiluaukion tavoitteena on osallistaa lähialueen asukkaita ja nuoria miettimään, suunnittelemaan ja testaamaan kaupunkitilaa. Kokeilulla pyritään löytämään konkreettisia ratkaisuja kaupunkitilan viihtyisyyden lisäämiseksi ja yhteisöllisyyden vahvistamiseksi. Nuorisopalvelujen Uusi paja -työpajan nuoret järjestävät kokeilun aikana aukiolla asukkaita ja nuoria osallistavaa toimintaa.

Vesijärvenkadun kehittämistä on ideoitu ja suunniteltu yhteistyössä alueen asukkaiden ja yrittäjien kanssa. Tekninen ja ympäristölautakunta hyväksyi 1. vaiheen toimenpiteenä Päijänteenkadun aukion toteuttamisen kokouksessaan 27.3.2018 ja aukion suunnittelua on jatkettu tämän päätöksen pohjalta.

Aukion voi varata käyttöönsä katutilamanuuaalin ohjeiden mukaisesti

Aukio on kaikille avoin tila, jossa myös yhdistykset, seurat, yhteisöt voivat järjestää yhteisöllistä toimintaa. Aluetta voi varata käyttöönsä ilmaiseksi katutilamanuaalin periaatteiden mukaisesti.

Aukion toimivuudesta kerätään palautetta niin asukkailta kuin aukiota käyttäneiltä tahoilta. Seuraavia Vesijärvenkadun kokeiluvaiheen suunnitelmia esitellään asukkaille loppuvuodesta 2018. Jolloin arvioidaan myös taideaukion talvikäyttöä.

Lisätiedot

Katutilan ilmaiskäytön ohje

Vesijärvenkadun kokeilu

Kaupunkiympäristön palvelualue, projektipäällikkö Riitta M. Niskanen, p. 050 559 4200

Nuorisopalvelut, Uuden pajan työvalmentaja Laura Mellanen, p. 044 416 4880