Siirry suoraan sisältöön

18.3.2016 0:00

Päijät-Hämeen kirjastojen tietokannat yhdistetään

Kirjastojen aineisto saadaan yhdistämisellä kaikkien päijäthämäläisten käyttöön. Muutoksesta johtuen lainauspalvelut ovat pois käytöstä Lahden pääkirjastossa reilun viikon. 

​Päijät-Hämeen kirjastojen asiakas- ja aineistotietokannat yhdistetään yhteiseksi Päijät-Häme-tietokannaksi huhtikuun 2016 aikana. Muutoksen avulla eri kirjastojen aineisto saadaan kaikkien päijäthämäläisten käyttöön.

Muutoksesta johtuen lainauspalvelut (lainaus, palautus, uusinnat, varaaminen, aineistohaku jne.) ovat pois käytöstä Lahden pääkirjastossa 4.-11.4. Lahden pääkirjastossa voi tuona aikana kuitenkin käyttää tietokoneita, lukea, osallistua tapahtumiin ja varata tiloja normaalisti kokouksiin, digitointiin, pelaamiseen jne.

Lahden lähikirjastot ovat suljettuina vastaavan ajan 4.-11.4., poikkeuksena Nastolan kirjasto, joka on suljettu 23.3.-11.4. Kiinnioloaikana Nastolassa järjestetään kuitenkin satutunteja ja lukukoiratapaaminen.

Kirjastoauto Pegasos ei aja 4.-11.4. eikä kirjastoauto Eepos Nastolassa 23.3.-11.4.

Kaikki e-aineistot ovat käytettävissä ja lainattavissa koko ajan. Nyt on siis hyvä hetki tutustua esimerkiksi e-kirjojen lainaukseen!

Myös Lastu-verkkokirjasto on lainojen uusintojen, varausten ja aineistohaun osalta pois käytöstä. Verkkokirjaston katkos kestää 23.3. lähtien ainakin toukokuulle saakka.

Tietokantojen yhdistämisen ajaksi laina-aikoja on pidennetty.

Kirjastojen aineisto yhteiseen käyttöön 

Jatkossa aineistoa voi lainata samalla kirjastokortilla mistä tahansa Päijät-Hämeen kirjastosta ja palauttaa samoin mihin tahansa. Myös varaaminen toisesta kirjastosta on mahdollista ja aineisto kuljetetaan maksutta asiakkaan valitsemaan kirjastoon noudettavaksi. Noutamatta jääneistä varauksista peritään kahden euron maksu.

 Yhdistäminen ei vaikuta kirjastokortteihin, kaikki tällä hetkellä käytössä olevat kortit käyvät jatkossa kaikkiin kirjastoihin.