Siirry suoraan sisältöön

19.4.2018 13:15

Paasikivenaukion ympäristössä tilapäisiä liikennejärjestelyjä

Ranta-Kartanon katu-urakassa uusitaan kesäkauden aikana Paasikivenaukion ympäristössä Lahdenkatu – Hollolankatu sekä Paasikivenkatu ja Aleksanterinkatu ensimmäisten kortteleiden kohdalta. Työ aiheuttaa merkittäviä liikennejärjestelyjä alueella.
Paasikivenaukio

​Lahdenkatu – Hollolankadun linjaus muuttuu niin, että suuret keskisaarekkeet poistuvat ja osa nykyisestä katualueesta muutetaan Ranta-Kartanon puolella aukioksi.  Katutöitä tehdään välillä Ahvenistonkatu – Vapaudenkatu. Työalueena on myös tähän risteäviä katuja.  Alueella on merkittäviä liikennejärjestelyjä.

Kesäajan liikennejärjestelyt voimaan huhtikuun viimeisellä viikolla

Varsinaiset kiertotiejärjestelyt alueella otetaan käyttöön 26.-27.4.2018. Ne ovat voimassa alustavasti elokuun 2018 alkuun asti.

Kiertotiejärjestelyiden aikana ajoneuvoliikenne Lahden keskustaan ohjataan Hollolankadulta Ahvenistonkadun ja Lahdenkadulta Rauhankadun risteyksen kautta.

Kiertotiejärjestelyiden liikenteenohjaussuunnitelman kartta

Aleksanterinkatu uusitaan välillä Rauhankatu-Lahdenkatu

Aleksanterinkadun työalueet on aidattu ja vanhan kiveyksen purkutyöt on aloitettu. Ajoneuvoliikenteellä on käytössään yksi ajokaista Rauhankadun risteyksestä Jalkarannan suuntaan. Kadun eteläpuolella on käytössä yhdistetty reitti jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Aleksanterinkadun uuden kiveyksen asennustyöt alkavat vapun jälkeen.

Paasikivenkadun alku rakennetaan kaksisuuntaiseksi

Paasikivenkadulla Lahdenkadun ja Kyösti Kallion kadun välillä työt on aloitettu ja alue on suljettu ajoneuvoliikenteeltä. Jalankulkuyhteys säilyy kadun pohjoispuolella.

Paasikivenkadun työalue laajenee Fellmanin puistoajojen jälkeen, 11.6.2018 alkaen. Tällöin Kyösti Kallion kadun ja Paasikivenkadun risteys suljetaan liikenteeltä. Tämän hetkisen aikataulun mukaan Paasikivenkatu on tarkoitus avata liikenteelle jälleen heinäkuun 2018 loppuun mennessä.

Jalankulku- ja pyöräilyreitteihin muutoksia

Sibeliuksenkadun risteyksen kohdalla oleva Hollolankadun ylittävä suojatie on suljettu keskisaarekkeen purkutöiden vuoksi. Huhtikuun viimeisellä viikolla suljetaan myös Hollolankadun ylittävä suojatie Paasikivenkadun risteyksen kohdalla. Tällä alueella on Lahden- ja Hollolankadun ylitykseen käytössä suojatiet Jalkarannantieltä Aleksanterinkadulle sekä Kartanonkadulta Vapaudenkadulle.

Kartta kevyen liikenteen reiteistä

Kaukoliikenteen bussipysäkki on siirtynyt

Aleksin remontin ajaksi on Aleksaterinkatu 4:n kodalla oleva kaukoliikenteen pysäkki siirretty korttelin verran torille päin eli Aleksanterinkatu 8:n kohdalle.

Lahdenkadulla keskiviikkona 25.4 liikennevalot poissa käytöstä

Huhtikuun viimeisellä viikolla tehdään Lahden-Hollolankadun keskisaarekkeiden asfaltointitöitä. Keskiviikkona 25.4.2018 Jalkarannantien risteysalueella asennetaan uusi liikennevalojen ohjauslaite. Alueen liikennevalot ovat pimeänä/keltavilkulla koko päivän asennuksen vuoksi.  Liikenneturvallisuuden vuoksi tätä työvaihetta varten liikenne Lahdenkadulla-Hollolankadulla ohjataan kulkemaan kahdella kaistalla molempiin suuntiin työalueen läpi. Tämän vuoksi pohjoisesta tultaessa kääntyminen Hollolankadulta Sibeliuksenkadulle ei ole mahdollista.

Opastetauluja jalankulkijoille

Jalankulun opastauluja tullaan asentamaan eri puolille työmaata reittivalintojen helpottamiseksi. Pahoittelemme liikenteelle aiheutuvia häiriöitä ja kehotamme liikkujoita tarkkaavaisuuteen työmaa-alueen lähellä liikuttaessa.

Kartta huhtikuun lopulla voimaantulevista liikennejärjestelyistä
Kartta kevyen liikenteen reiteistä

Lisätietoja 

työmaapäällikkö Mikko Ojansuu, Destia Oy
mikko.ojansuu(at)destia.fi

projekti-insinööri Erkki Härkönen, Lahden kaupunki
erkki.harkonen(at)lahti.fi, p. 044 716 1911                                  

 23.4. lisätty tieto bussipysäkkimuutoksesta