Siirry suoraan sisältöön

17.1.2019 12:15

Paavolan kampuksen suunnittelua jatketaan ja yhteistoimintatila Big Room avattu

Kevään kuluessa osallistetaan paitsi henkilöstöä myös opiskelijoita ja kaupunkilaisia muun muassa kampuksen toiminnallisuuden suunnittelemiseen. 

Kevätkaudella 2019 jatketaan Paavolan kampuksen rakentamisen ehdotussuunnittelua. Tässä vaiheessa tehdään ensimmäiset varsinaiset luonnokset ja sen jälkeen alkaa yleissuunnitteluvaihe. Suunnittelun tukena toimintaansa jatkavat käyttäjäryhmä ja pienen tauon jälkeen myös aineryhmät. Kevään kuluessa osallistetaan myös opiskelijoita ja kaupunkilaisia muun muassa kampuksen toiminnallisuuden suunnittelemiseen.  

Käyttäjäryhmä

Käyttäjäryhmässä on edustus kampuksen kaikista pääkäyttäjäryhmistä, Lahden Tilakeskuksesta (rakennuttaja), viestintäpalveluista sekä arkkitehti. Suunnittelun edetessä ryhmään kutsutaan mukaan muun muassa ateria-, siivous- ja liikuntapalvelujen edustajat sekä aina tarvittaessa kaupungin muita toimijoita ja asiantuntijoita. Käyttäjäryhmän puheenjohtajana toimii rehtori Mari Ylä-Sankola-Peltola. Koko hankkeen projektipäällikkönä toimii Simo Lahtela Lahden Tilakeskuksesta.  

Aineryhmätiimit

Kampuksen teemoitettuja aineryhmätiimejä on yhteensä 11: hallinto ja oppilashuolto, tietoliikenne ja tilahallinto, kuvataide ja käsityö, liikunta ja pihatoiminnot, luonnontiede, musiikki ja ilmaisutaito, kielet, humanistiset aineet ja äidinkieli, oppimisen tuki ja erityisopetus, Tiirismaan ja eskarin alakoulu, Ateriapalvelut ja kotitalous. Näissä aineryhmätiimeissä on edustus eri käyttäjäryhmien henkilöstöstä.

Paavolan kampuksen Big Room

Aineryhmätiimit kokoontuvat jatkossa Paavolan kampussuunnittelun kokous- ja yhteistoimintatilassa Big Roomissa. Väliaikainen Big Room löytyy entisen Muotoiluinstituutin B-osan kolmannesta kerroksesta. Se muodostuu muutamasta erillisestä tilasta ja on kooltaan yli 300 neliötä. Tilassa tullaan pitämään kampuksen suunnitteluun liittyviä kokouksia ja työpajoja erilaisilla kokoonpanoilla. Paavolan kampuksen Big Room avattiin keskiviikkona 16.1. aineryhmätiimien suunnittelukokoontumisella.  

Paavolan kampuksen verkkosivu on avattu

Paavolan kampuksen verkkosivu on avattu kaupungin verkkosivuille. Sivustolle kootaan kampuksen esittelyaineistoa ja tuotetaan ajankohtaisia kuulumisia. Tutustu osoitteessa: https://www.lahti.fi/palvelut/asuminen/monitoimitalot/paavolan-kampus

Tärkeä muistaa 

  • Paavolan kampusalueelle sijoittuvat Tiirismaan yläkoulu ja englanninkielinen opetus 0-9 lk, Kannaksen ja Tiirismaan lukioiden perinteitä jatkava uusi lukio sekä Wellamo-opisto.  
  • Kampusalueelle sijoittuva Humpulan päiväkoti valmistuu 2020.
  • Lukion ja kansalaisopiston tilat valmistuvat 2022.
  • Perusopetuksen tilat  valmistuvat 2023.
  • Kampuksella tulee liikkumaan päivittäin yhteensä yli 2500 henkilöä.
  • Lahden Tilakeskuksen hankkeissa keskeistä on turvallisuus, terveellisyys ja kosteudenhallinta.
  • Kampuksen arkkitehdit: Anneli Hellsten ja Seppo Markku H&M Arkkitehdit Oy:stä.
  • Päiväkodin arkkitehdit: Sauli Havas ja Helinä Inkinen Arkkitehtitsto Havas Rosberg Oy  

Lisätiedot

Paavolan kampus
- hankkeen projektipäällikkö, projektipäällikkö Simo Lahtela, puh. 044 416 3850, simo.lahtela@lahti.fi / Lahden Tilakeskus
- käyttäjäryhmän puheenjohtaja, rehtori Mari Ylä-Sankola-Peltola, puh. 050 398 5850, mari.yla-sankola-peltola@lahti.fi / Wellamo-opisto