Siirry suoraan sisältöön

11.6.2018 19:00

Pekka Timosesta Lahden uusi kaupunginjohtaja

Kaupunginvaltuusto valitsi Timosen äänin 51-8. Suljetussa lippuäänestyksessä kahdeksan valtuutettua kannatti Kimmo Jarvaa.
Kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Pekka Timonen on toiminut pitkään johtajan tehtävissä niin kunnallisessa, valtiollisessa sekä yksityisissä organisaatioissa. Timonen siirtyy elokuussa Lahden kaupunginjohtajaksi valtioneuvoston kansliasta, missä hän toimi Suomi100 -hankkeen johdossa.

Pekka Timonen totesi valintansa jälkeen, että Lahdella on lähivuosina hyvät mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä, mutta se vaatii rohkeutta ja päättäväisyyttä. Timonen nosti esille yliopistoyhteistyön, uudet avaukset elinkeinoelämässä sekä sijainnin. Hän pitää lahtelaista ympäristöajattelua myös kansainvälisesti tärkeänä tekijänä.

Uudelle kaupunginjohtajalle tehdään johtajasopimus, joka on esillä kaupunginhallituksessa 18.6. ja valtuusto hyväksyy sopimuksen seuraavassa kokouksessaan.

Lahti siirtyy pormestarimalliin seuraavan valtuustokauden alussa vuonna 2021, jolloin kaupunginjohtajan tehtävä muuttuu kansliapäällikön viraksi.