Siirry suoraan sisältöön

13.9.2016 13:20

Perheet ja ammattilaiset hakemaan yhteisiä keinoja lapsen parhaaksi

Lastenpsykiatri sekä pari- ja perhepsykoterapeutti Janna Rantala luennoi aiheesta torstaina 15.9. Ristinkirkossa ammattikasvattajille ja vanhemmille.

​Vanhemman ja ammattilaisen huoli lapsesta ei ole aina yhteinen. Vanhempien ja ammattilaisten näkemys lapsen tai nuoren tilanteesta voi olla isossakin ristiriidassa. Kuka on oikeassa ja kuka väärässä? Vastakkainasettelu perheen ja ammattilaisten kesken ei kuitenkaan auta lasta tai nuorta.

Lastenpsykiatri sekä pari- ja perhepsykoterapeutti Janna Rantala luennoi aiheesta torstaina 15.9. Ristinkirkossa ammattikasvattajille ja vanhemmille. Tiaisuudessa päästään perehtymään keinoihin, jolla kaikki lapsesta välittävät aikuiset voivat toimia samalla puolella lapsen ja nuoren parhaaksi. Kaikille turvallinen huolien yhteinen pohtiminen on sekä ammattilaisten että vanhempien oikeus.

Aiheesta järjestetään kaksi eri tilaisuutta otsikolla Aasinsiltoja ja kuumaa puuroa – kun vanhemman ja ammattilaisen huoli lapsesta ei olekaan yhteinen. Torstaina 15.9. kello 13.30 - 15 on luento- ja keskustelutilaisuus ammattikasvattajille ja kello 18 - 19.30 vanhemmille. Tilaisuudessa esitellään myös lapsiperheiden hyvinvointia tukevien järjestöjen toimintaa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Luennoitsija Janna Rantala hoitaa, työnohjaa, kouluttaa ja kirjoittaa. Hän on julkaissut kasvatusoppaan "Äiti, älä tottele!" (Gummerus, 2014) ja parisuhdekirjan "Parintaju – parisuhde lapsiperheessä" (Gummerus, huhtikuu 2016).  Jannan juttuja löydät säännöllisesti myös Meidän perhe-lehdestä, Lääkärilehdestä, Helsingin Sanomista ja blogista "Täähän pistää kampoihin".

Tämäntyyppinen luentotilaisuus järjestetään nyt jo seitsemännettä kertaa. Järjestelyistä vastaavat Lahden kaupunki, oppilashuollon kehittämistyöryhmä ja toimintakulttuurin kehittämishanke. Yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Lahden seudun vanhemmat ry, Lahden seurakuntayhtymä, Päijät-Hämeen kumppanuusverkosto, Mannerheimin lastensuojeluliiton Lahden yhdistys,  Pelastakaa lapset ry, Lahden ensi- ja turvakoti, Päijät-Hämeen keskussairaala.

Lisätiedot
Lahden kaupungin sivistystoimiala, Psykologi- ja kuraattoripalvelut
Eija Kinnunen, palvelupäällikkö, puh. 050 539 1660