Siirry suoraan sisältöön

15.4.2016 0:00

Purettavaksi suunniteltu talo kunnostetaan opiskelijoille

Lahtelaisten opiskelijoiden käyttöön tulee toukokuun alussa 50 uutta asuntoa. Tyhjillään ollut Lahden Vanhusten Asuntosäätiön talo kunnostetaan opiskelijoille.  

​Lahden Talot saa vuokrattavakseen Kivakatu 2:ssa sijaitsevan kerrostalon asunnot. Lahden Talot on tehnyt talon huoneistoista vuokrasopimuksen taloa hallinnoivan rakennusliike Varten kanssa.

Kyseessä on entinen Lahden Vanhusten Asuntosäätiön talo, joka on ollut tyhjillään tämän vuoden alusta lähtien ja jonka säätiö on myynyt Vartelle, koska heille ei ollut talolle käyttöä. Lahden Taloissa arvioitiin, että kiinteistö on niin hyväkuntoinen, että sen asunnot soveltuvat pienin muutoksin opiskelijoiden käyttöön.

Varte tekee parhaillaan huoneistoissa pintaremonttia, jossa muun muassa seinät maalataan, keittiöt kunnostetaan ja lattioihin asennetaan laminaatti.

Käyttötarkoituksen muutos pidentää elinkaarta

Talon käyttötarkoituksen muuttaminen kysynnän ja tarpeen mukaan on kiinteistöliiketoiminnassa vahvistuva trendi. Se on myös osa elinkaariajattelua, jota Lahden Talot korostaa toiminnassaan.

– Vaikka Kivakatu 2:n kiinteistö ei vastaa tämän hetken vanhusten asumisen vaatimuksia, opiskelijoille se sopii hyvin, sanoo Lahden Talojen toimitusjohtaja Juhani Jokelainen.

Kivakatu 2:ssa on viisi asuinkerrosta. Asunnoista 40 on 25-neliöisiä yksiöitä ja kymmenen 36-neliöisiä kaksioita. Asuntojen plussina Jokelainen pitää hyvää sijaintia sekä ylimpien kerrosten asuntojen Vesijärvi-näköalaa.

Lahden Talojen ja Varten vuokrasopimuksen päätyttyä talo tulevaisuudessa puretaan ja Varte rakentaa sen tilalle kaksi uutta kerrostaloa, joista toisen Lahden Talot -konsernille. Talosta tulee laadukas, energiatehokas ja kohtuuhintainen.


Lisätietoa

Juhani Jokelainen, toimitusjohtaja, Lahden Talot Oy, puh. 0500 490 653
Heikki Koho, toimitusjohtaja, Varte Oy, puh. 040 545 6553