Siirry suoraan sisältöön

18.12.2018 10:30

Radio- ja tv-museo Mastola ehdolla vuoden eurooppalaiseksi museoksi

Radio- ja tv-museo Mastola on valittu European Museum of the Year (EMYA) 2019-kilpailuun.  Kisaan voivat osallistua uudet ja uudistetut museot, joiden tekemä työ on eurooppalaisittain vaikuttavaa. Mastola osallistuu ensi toukokuussa Sarajevossa järjestettävään palkintogaalaan.
Radio- ja tv-museo

​Mastola on onnistunut ratkaisemaan museoalaa ravistelevia uusia haasteita, niin digitaalisuuden kuin kiinnostavien sisältöjenkin osalta, yleisöystävällisesti ja houkuttelevasti. Museo on löytänyt oman tapansa tuottaa sisältöä visuaalisesti mielenkiintoisesti samalla uusia näkökulmia tarjoten ja oppimisen iloa tuottaen. Tämä on näkynyt myös kävijämäärissä, jotka ovat olleet nousussa uudistetun museon avaamisesta lähtien. Vuonna 2017 Mastolassa kävi 10 kuukauden aikana 13 759 kävijää ja vuonna 2018 marraskuun loppuun mennessä 17 790 kävijää.

- On tärkeää vastata asiakkaiden odotuksiin korkeatasoisesta museosta ja samalla tarjota niin elämyksiä kuin sivistystäkin. Mastolassa tämä on ratkaistu tarjoamalla monenlaisille asiakasryhmille erilaisia polkuja etsiä, löytää ja omaksua museon sisältöjä, sanoo tutkija Susanna Korhonen.

EMYA palkinto myönnetään vuosittain arvovaltaisen European Museum Forumin toimesta ja sitä on jaettu vuodesta 1977 lähtien. Palkinnon ovat voittaneet muun muassa Design Museum Lontoossa, Guggenheim Museum Bilbaossa ja Kumu Tallinnassa. Keskeisiä seikkoja arvostelukriteeristössä ovat valtakunnallinen ja kansainvälinen vaikuttavuus sekä erityisesti asiakkaiden huomioiminen. Museo, joka houkuttelee kävijöitä viihtymään ja tarjoaa uudenlaisia omaksua tietoa voi tulla valituksi vuoden eurooppalaiseksi museoksi.

- Tämä on hieno kunnianosoitus Radio- ja tv-museo Mastolan pitkäjänteisestä työstä laadukkaan asiakaspalvelun eteen. Tulevaisuudessa Mastola haluaa panostaa entistä enemmän uusien monipuolisten asiakasryhmien palvelemiseen ja laadukkaaseen sisällöntuotantoon. Haluamme tarjota tutkimukseen perustuvaa tietoa innostavien museokokemusten kautta, sanoo tutkija Susanna Korhonen.

Lisätietoa

Susanna Korhonen
tutkija / Radio- ja tv-museo Mastola
044 482 6191
susanna.korhonen@lahti.fi