Siirry suoraan sisältöön

16.11.2016 12:55

Rakkauden joulu -konsertti

Kolmen laulajan, viulistin  ja pianistin kokoonpano johdattaa joulun aikaan pääkirjastossa 23. marraskuuta.

​Jouluisia tunnelmia on tarjolla Lahden pääkirjaston musiikkiosastolla 23.11.klo 18.00. Rakkauden joulu -konsertissa kuullaan kolmen laulajan (Katja Esle, Raisa Laine ja Virpi Piippo), viulisti Silja Lassilan ja pianisti Kari Tainialan kokoonpanoa. Ohjelmistoon on valittu tuttuja ja hieman tuntemattomampiakin tunnelmallisia ja kauniita tarinoita sisältäviä joululauluja.

Katja Esle on Lahdessa asuva ammattilaulaja, säveltäjä ja sanoittaja. Hän voitti tänä vuonna Seinäjoen tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun tangolla Sinua rakastetaan. Edellisen kerran hän osallistui Tangomarkkinoiden laulukilpailuun 1999, jolloin sijoituksena oli ensimmäisen tangoprinsessan titteli. Raisa Laine on pitkän linjan laulaja, jonka ohjelmistoon kuuluu sekä klassinen että kevyt musiikki. Hän on osallistunut laulukilpailuihin, kuten Timo Mustakallio -yksinlaulukilpailuun ja Kangasniemen laulukilpailuun, josta tuloksena ensimmäinen palkinto 2003. Tänä vuonna hän pääsi Tangomarkkinoiden laulukilpailun finaaliin saakka. Virpi Piippo on vuoden 2016 tangofinalisti ja kotoisin Pyhtäältä. Hänen uralleen mahtuu lukuisia tanssilavakeikkoja, mutta myös hengellisen-, joulu- ja viihdemusiikin konsertteja. Lisäksi Virpi on julkaissut kaksi albumia ja useita singlejä.

Silja Lassila on Pietarin konservatoriosta valmistunut oululainen diplomiviulisti. Hän on esiintynyt monissa erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa ja soittanut useissa suomalaisissa sinfoniaorkestereissa. Lisäksi hän on kiertänyt Eurooppaa kansainvälisten orkesterien jäsenenä. Klassisen musiikin lisäksi Siljalla on kokemusta myös kevyen musiikin parista. Hän on työskennellyt kiertueorkestereissa kansainvälisten huippusolistien (esimerkiksi Sarah Brightman, Andrea Bocelli, Michael Bublé ja Tarja Turunen) kanssa.

Kari Tainiala on lahtelainen pianisti, kitaristi ja basisti. Hän aloitti pianonsoiton jo kahdeksanvuotiaana, ja on opiskellut Lahden konservatoriossa. Hän on soittanut eri instrumentteja erilaisissa kevyen musiikin kokoonpanoissa, tyylilajeina mm. blues, jazz ja gospel. Kari osallistui myös Lahti Big Bandin 25-vuotisjuhlakiertueelle. Soittamisen lisäksi Tainiala harrastaa myös laulamista.

Lisätietoja:

Susanna Partanen                                        
erikoiskirjastovirkailija / Media- ja musiikkipalvelut
Lahden kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto                                
p. 044-416 4063