Siirry suoraan sisältöön

30.1.2019 12:50

Rakokiven monitoimitalo -hanketta voi seurata verkossa

Rakokiven monitoimitalon rakentaminen alkaa keväällä 2019 ja tilat valmistuvat 2020. Rakokiveen.fi -sivustolla voi seurata hankkeen etenemistä.
Rakokiven monitoimitalon havainnekuva

Rakokivessä toteutetaan Terve betonirakenteinen koulu -kehityshanke. Siinä kehitetään betonirakentamisen laatua, hankkeen organisointia ja tiedonhallintaa. Tavoitteena on tehdä rakentamisprosessista mahdollisimman läpinäkyvä.

Rakokiveen.fi -verkkosivustolla julkaistaan kerran kuukaudessa ilmestyvä videoblogi, jossa alan ammattilaiset ja käyttäjäryhmän edustajat kertovat projektin etenemisestä omasta näkökulmastaan.

Ensimmäisenä hankkeen projektipäällikkö Tom Holmlund Lahden Tilakeskuksesta taustoittaa, miten vuonna 2014 alkunsa saanut hanke on edennyt pisteeseen, jossa rakentaminen alkaa kevään 2019 aikana.  

Käyttäjät

Rakokiven käyttäjinä on noin 640 lasta ja 110 työntekijää. Monitoimitaloon sijoittuvat päiväkoti, koulu ja kirjasto. Lisäksi monitoimitaloon tulee vuokrattavia kokous- ja luokkatiloja, kädentaitojen tilat sekä liikuntasali.

Tilojen suunnittelussa ja toteutuksessa korostetaan monitoimisuutta, joustavuutta, avoimuutta ja yhteisöllisyyttä.

Kehityshanke

Terve betonirakenteinen koulu -kehityshankkeen toteuttavat yhteistyössä Lahden Tilakeskus, Betoniteollisuus ry ja Talonrakennusteollisuus ry. Kehityshanke toteutetaan Rakokiven monitoimitalon suunnittelu- ja rakennusprojektin yhteydessä. Hankkeessa kehitetään nykyistä sujuvampia ja aukottomampia tapoja rakentamisen laadunhallinnan parantamiseksi.

Kehitystyössä panostetaan erityisesti betonirakentamisen laatuun sekä hankkeen organisoinnin ja tiedonhallinnan sujuvoittamiseen. Kehityshankkeen valmistelussa ovat olleet mukana myös Peikko Finland Oy ja Ramboll Rakennetekniikka. Hankkeessa viestitään aktiivisesti rakennusprojektin etenemisestä ja siihen liittyvistä ratkaisuista.

Asukastilaisuus

Nastopolin auditoriossa järjestetään torstaina 28.3. klo 17.30–19.30 OmaLahti-asukastilaisuus Rakokiven tulevaisuudesta. Esillä on esimerkiksi liikekeskusta ja sen liikennettä kehittävä Toritien kaavamuutos sekä Rakokiven monitoimitalo -hankkeen tämänhetkinen tilanne. Aikaa on varattu runsaasti keskustelulle ja osallistumiselle.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Tom Holmlund, p. 050 559 4234
käyttäjäryhmän puheenjohtaja, rehtori Susanna Kulonen, p. 040 834 9330
aluekoordinaattori Tia Mäkinen, p. 044 769 8695, asukastilaisuudesta 

www.rakokiveen.fi

#rakokiveen
#betonikuivuu