Siirry suoraan sisältöön

17.9.2019 8:00

Rakokiven monitoimitalon peruskivi muurataan juhlallisin menoin

Rakokiven monitoimitalon peruskivi muurataan maanantaina 23.9. klo 9. Tilaisuudessa ohjelmaa esittävät koulun oppilaat ja päiväkodin lapset.
Rakokiven monitoimitalon rakennustyömaa

Tilaisuudessa peruskiveen upotetaan lieriö, johon laitetaan muun muassa päivän sanomalehti ja muistoja Rakokiven päiväkodista ja koulusta. Yleisönä paikalle saapuu Rakokiven koulun oppilaita ja päiväkodin lapsia. 

Peruskiven muuraustilaisuudessa puhuvat Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildén, Lahden kaupungin sivistysjohtaja Tiina Granqvist, Rakennusteollisuuden toimitusjohtaja Aleksi Randell, NCC Rakennus Oy:n toimialajohtaja Kati Tauriainen ja Lahden Tilakeskuksen toimitilajohtaja Jouni Arola.

Rakokiven monitoimitalo 

Rakokiven alue uudistuu ja sen veturina on valmisteilla oleva monitoimitalo. Monitoimitalon käyttäjinä on noin 640 lasta ja 110 työntekijää. Monitoimitaloon sijoittuvat muun muassa päiväkoti, esiopetus, vuosiluokkien 1–6 perusopetus, valmistuskeittiö sekä kirjasto. Monipuoliset tilat ovat myös harrastus- ja liikuntakäytössä.

- Monitoimitalon rakentamisella luodaan Nastolan alueelle uudenlaista tulevaisuutta, yhteisöllisyyttä, yhteisen tekemisen ja kohtaamisen mahdollisuuksia toteaa sivistysjohtaja Tiina Granqvist.

Rakennuksen tulevia käyttäjiä, henkilökuntaa, asiakkaita ja lapsia sekä heidän vanhempiaan on osallistettu monitoimitaloon liittyen alusta alkaen. 

Rakokiven monitoimitalo toimii pilottina, jonka yhteydessä toteutetaan Terve betonirakenteinen koulu -kehityshanke. Yksi hankkeen suunnittelun ja rakentamisen tärkeimmistä toimintaa ohjaavista tekijöistä on sisäilman laatu.

- Monitoimitalon rakentamisessa kiinnitetään erityistä huomiota rakentamisen laatuun, kosteudenhallintaan ja puhtaaseen sisäilmaan. Tavoitteena on saada hyödynnettyä kerättyä tietoa laajemminkin tuleviin betonirakentamisen hankkeisiin, Lahden Tilakeskuksen rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilä korostaa.

Rakokiven rakennushanke pidetään kautta linjan mahdollisimman läpinäkyvänä. Hankkeen etenemistä voi seurata rakokiveen.fi -verkkosivustolla. Sivustolla julkaistavassa videoblogissa alan ammattilaiset ja käyttäjäryhmän edustajat kertovat projektin etenemisestä omasta näkökulmastaan.

Rakokiven monitoimitalon rakentaminen alkoi kesäkuussa 2019 ja käyttöönotto on 2021.

Rakokiven monitoimitalon peruskiven muuraustilaisuus

ma 23.9. klo 9, osoitteessa, Toritie 4–8, Nastola. Tilaisuus on avoin yleisölle.  

Lisätietoja:

rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilä, p. 050 658 61
rehtori, käyttäjäryhmän puheenjohtaja Susanna Kulonen, p. 040 834 9330

www.rakokiveen.fi