Siirry suoraan sisältöön

13.9.2018 13:30

Ranta-Kartanon alueen kaikki kadut liikenteelle syyskuun aikana

Katu-urakka on edennyt viimeisten katuosuuksien päällystystöihin ja kaikki alueen kadut on tavoitteena saada liikennekäyttöön syyskuun aikana.
Paasikivenkatu.

Paasikivenkadulla tehdään asfaltointitöitä ja ajoratamaalauksia. Hollolankadun ja Paasikivenkadun risteysalueen uudet liikennevalot valmistuvat ensi viikon aikana. Paasikivenkadun ja Sibeliuksenkadun risteysalueet voidaan avata liikenteelle 22.9 mennessä, mikäli asfaltoinnit ja tiemerkintätyöt näillä alueilla on saatu tehtyä suunnitellusti.

Syyskuussa tehdään viimeiset päällystepinnat myös Sibeliuksenkadun ja Vapaudenkadun osuuksille sekä kevyen liikenteen väylille Lahdenkadun ja Kartanonkadun varsille. Paasikivenkadun ja Kyösti Kallion kadun risteysalue on myös asfaltoitavien kohteiden listalla tämän viikon loppupuolella. Ensi viikolla vuorossa ovat kevyen liikenteen väylät Paasikivenkadun työalueen molemmin puolin.

Paasikivenkadun, Sibeliuksenkadun ja Vapaudenkadun ajoratojen tiemerkinnät tehdään ensi viikon alussa, mikäli säät suosivat.

Aleksanterinkadun kivityöt loppusuoralla

Aleksanterinkadun kevyen liikenteen väylien kivityöt on tarkoitus saada suurimmilta osilta valmiiksi syyskuun loppuun mennessä. Kiveystöitä tullaan tekemään kuitenkin vielä Rauhankadun ja Aleksanterinkadun risteysalueella, jossa Aleksanterinkatu 5:n nurkalla olevan Rauhankadun ylittävän suojatien kiveykset uusitaan. Töiden ajan Rauhankadun kortteli välillä Hämeenkatu – Aleksanterinkatu on suljettu läpikulkuliikenteeltä. Töiden aikana kuitenkin Sibeliuksen-, Aleksanterin- ja Vapaudenkadun risteysalueet Lahdenkadulle ja Hollolankadulle ovat käytössä. Suojatien kiveystöistä tiedotetaan tarkemmin lähempänä niiden alkamisajankohtaa.

Lahdenkadun ja Hollolankadun asfaltointityöt ja ajoratamaalaukset viimeistellään

Lahden- ja Hollolankadun ajoratojen viimeiset asfalttipinnat sekä lopulliset ajoratamerkinnät tullaan toteuttamaan pääosin yötyönä, jotta haitta liikenteelle olisi mahdollisimman vähäinen. Nämä työt tehdään lokakuun aikana, säiden salliessa.

Svinhufvudinkadun ja Ahvenistonkadun liikennevalotyöt alkavat

Jäähallilta tulevan Svinhufvudinkadun ja Hollolankadun risteysalueelle rakennetaan liikennevalot. Rakennustyöstä aiheutuu pieniä muutoksia alueen liikennejärjestelyihin. Maanrakennustyöt sekä katujen poikitustyöt pyritään tekemään syyskuun aikana, kokonaisuudessaan risteysalueen työt valmistuvat arviolta lokakuun puolivälissä.

Ahvenistonkadun liikennevalotyöt alkavat syyskuun lopulla  Hollolankadun poikitustöillä, jotka suoritetaan yötyönä. Ahvenistonkadun risteysalueen valo-ohjaus on poissa käytöstä lokakuun alusta alkaen 2-3 viikon ajan, kunnes uudet valot saadaan otettua käyttöön.

Lisätietoja 

työmaapäällikkö Mikko Ojansuu, Destia Oy
mikko.ojansuu(at)destia.fi

projekti-insinööri Erkki Härkönen, Lahden kaupunki
erkki.harkonen(at)lahti.fi, p. 044 716 1911