Siirry suoraan sisältöön

24.7.2018 10:50

Ranta-Kartanon katujärjestelyissä muutoksia heinä-elokuun vaihteessa

Katutyöt ovat edenneet aikataulussaan ja seuraava iso muutos liikennejärjestelyihin on heinä-elokuun vaihteessa, jolloin Paasikivenkatu ja Aleksanterinkatu avataan ajoneuvoliikenteelle ja Jalkarannantie suljetaan pois käytöstä. Elokuun puolivälissä myös Kartanonkatu avataan kokonaisuudessaan.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/PalvelutSite/AluehankkeetSite/PublishingImages/Aleksanterinkatu1.jpg

Uudet liikennejärjestelyt käyttöön Lahden- ja Hollolankadulla

Työt Lahden- ja Hollolankadun työalueella ovat edenneet siihen pisteeseen, että liikenne on siirretty uusille ajoradoille torstain ja perjantain 26. - 27.7.2018 välisenä yönä. 

Jalkarannantien risteys on suljettu liikenteeltä ja Paasikivenkadun risteys Hollolankadulla avattu tilapäisesti liikenteelle. Lahdenkadun ylittävä suojatie Vapaudenkadun kohdalla on poissa käytöstä 30.7. - 9.8.2018 välisenä aikana. Risteyksessä tehdään liikennevalotöitä, joiden ajan liikennevalot ovat pois käytöstä. Korvaavina reitteinä ovat Aleksanterinkadun ja Lyseon koulun kohdan suojatiet. Aleksanterinkadun alkupää on avattu liikenteelle kaksisuuntaisena, jolloin kulku Hollolankadun suunnasta keskustaan onnistuu sitä kautta. Aleksanterinkadulle ei pääse kääntymään pohjoisesta Lahdenkadun suunnasta tultaessa, vaan kulku tapahtuu Rauhankadun kautta.

Aleksanterinkatu–Lahdenkatu–Hollolankatu -risteysalueen uudet liikennevalot on otettu käyttöön. Hollolankatu–Paasikivenkatu-risteysalueen valo-ohjausta ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa oteta käyttöön. Kulkijoilta vaaditaankin erityistä tarkkaavaisuutta muuttuvien risteysjärjestelyiden vuoksi alueella liikkuessa.

Kartanonkadun viimeistelytyöt viikot 30 - 32

Jalkarannantien sulkemisen (Lahdenkatu/Hollolankatu – Kartanonkatu) yhteydessä Kartanonkatu on suljettu liikenteeltä uuden liikenneympyrän ja Olympiaportin väliseltä alueelta. Työn alle otetaan Kartanonkadun tilapäisen T-risteyksen purku. Sen tilalle toteutetaan uusi korotettu suojatie sekä Kariniemenkadun risteysalueen kiveystyöt. Näiden työvaiheiden jälkeen koko Kartanonkadulle tehdään viimeinen päällystekerros ja ajoratamaalaukset, jolloin katu on valmis avattavaksi jälleen liikenteelle. Samanaikaisesti asfaltoidaan myös Jalkarannantie sekä Svinhufvudinkadun risteysalue.

Kartanonkadun töiden ajan Kariniemenkadun ajoyhteys on pois käytöstä. Liikenne sinne onnistuu muun muassa Vesijärvenkadun kautta.

Alustavasti Kartanonkatu sekä Kartanonkadun ja Lahdenkadun risteys avataan liikenteelle viikon 32 loppuun mennessä.

Kartanonkadun avaamisen jälkeen Paasikivenkadun risteys suljetaan vielä kertaalleen tilapäisesti risteysalueen viimeistelyn ajaksi.

Liikenteenohjauskartta (päivitetty 27.7.2018)

Liikenteenohjauskartta, zoom (lisätty 27.7.2018)

Lahdenkadun ylittävä suojatie Vapaudenkadun kohdalla on poissa käytöstä 30.7. - 9.8.2018.

Työmaan vaikutukset bussireitteihin

Uutista on päivitetty 27.7.2018 klo 10.50.

Lisätietoja 

työmaapäällikkö Mikko Ojansuu, Destia Oy
mikko.ojansuu(at)destia.fi

projekti-insinööri Erkki Härkönen, Lahden kaupunki
erkki.harkonen(at)lahti.fi, p. 044 716 1911