Siirry suoraan sisältöön

27.9.2018 15:53

Ranta-Kartanossa kaikki kadut käytössä

Paasikivenkadun ja Sibeliuksenkadun risteykset Hollolankadulla otettiin käyttöön viime viikolla ja nyt kaikki urakka-alueen kadut ovat käytössä.
Paasikivenkatu.

Katutyöt jatkuvat vielä päällystys- ja viimeistelytöillä, joiden vuoksi katuosuuksia tullaan tilapäisesti sulkemaan liikenteeltä töiden ajaksi. Useita viikkoja kestäviä katkoksia ei tule enää.

​Liikennevalojen asennustöitä Hollolankadulla

Hollolankadulla on alkuviikon aikana asennettu ajokaistojen alle suojaputkia liikennevalokaapeleita varten. Näitä töitä jatketaan myös loppuviikon ajan. Työt suoritetaan pääosin illan ja yön aikana, jolloin liikenne alueella on rauhallista ja työstä aiheutuva häiriö liikenteelle on mahdollisimman vähäistä. Työt valmistuvat ensi viikolla.

Uusiin liikennevaloihin liittyen lokakuun alusta lähtien suoritetaan yötyönä silmukkasahauksia uusien liikennevaloristeyksien alueilla. Työt alkavat päivittäin arviolta klo 18 ja jatkuvat aamuyön tunneille asti. Silmukkasahaukset kestävät arviolta kolme viikkoa.

Asfaltointia ja ajoratamaalauksia lokakuussa

Lahdenkadulle ja Hollolankadulle tehdään lokakuun toisella viikolla lopulliset asfaltoinnit, joiden jälkeen toteutetaan ajoratamaalaukset uusille pinnoille. Maalaustöitä suoritetaan osittain myös päiväsaikaan. Asfaltointi- ja ajoratamaalaustöiden aikataulun suhteen on kelivaraus.

Rauhankadulla uusitaan suojatiekiveyksiä

Alkamassa on Rauhankadun ylittävän suojatien kiveyksien uusiminen Aleksanterinkatu 5:n nurkalla. Työ toteutetaan kahdessa osassa, jolloin läpikulkuliikenne Rauhankadulla välillä Aleksanterinkatu – Hämeenkatu pystytään säilyttämään. Suositeltavaa on kuitenkin käyttää vaihtoehtoisia reittejä liikenteen sujuvoittamiseksi ja suosia esim. Sibeliuksenkadun risteystä.

Aleksanterinkadun kivityöt valmistumassa

Aleksanterinkadun katukiveystöiden osalta on lopputyöt käynnissä ja kiveykset valmistuvat suurimmilta osin lokakuun puolivälissä, jonka jälkeen alueella suoritetaan vielä viimeistelytöitä sekä asfaltointeja, kun pyöräväylille toteutetaan punaiset pinta-asfaltit.

Paasikivenkadun ja Sibeliuksenkadun risteykset Hollolankadulla on otettu liikenteen käyttöön. Jäähallin risteyksen liikennevalot valmistuvat lokakuussa.

Ranta-Kartanon suunnitelmia esitellään 10. lokakuuta

Lokakuussa järjestetään Ranta-Kartanon ilta, jossa esitellään alueen kaavaluonnoksia, Jalkarannantien paikalle rakennettavan puistoväylän suunnitelmia ja alueen taidehanketta.  Tilaisuudessa kerrotaan myös hotelli-uimahallihankkeesta sekä muista suunnitteilla olevista rakennusprojekteista Ranta-Kartanoon. 

Lisätietoja 

työmaapäällikkö Mikko Ojansuu, Destia Oy
mikko.ojansuu(at)destia.fi

projekti-insinööri Erkki Härkönen, Lahden kaupunki
erkki.harkonen(at)lahti.fi, p. 044 716 1911