16.2.2016 10:00

Ryhtyisitkö tukihenkilöksi tai tukiperheeksi?

Tukihenkilöksi tai -perheeksi voivat hakeutua täysi-ikäiset henkilöt, joiden oma elämäntilanne on tasapainossa ja joilla on mahdollisuus sitoutua toimintaan. Kiinnostuneet haastatellaan ennen koulutusta.

Vapaaehtoisena tukiperheenä tai tukihenkilönä toimit tukena lahtelaiselle lapselle tai nuorelle, jonka katsotaan hyötyvän perheen ulkopuolisen aikuisen antamasta ajasta ja huomiosta. Seuraava koulutus järjestetään huhtikuussa Lahdessa Wanhassa Herrassa. Ilmoittautuminen alkaa heti ja koulutukseen mahtuu 20 aikuista. Koulutus on maksuton.

Tukihenkilö ja lapsi tapaavat 2-4 kertaa kuukaudessa kodin ulkopuolella ja tekevät erilaisia asioita yhdessä, kuten ulkoilevat tai harrastavat yhdessä. Tukihenkilö on lapselle turvallinen ja luotettava aikuinen, joka kuuntelee, toimii aikuisen mallina ja keskittyy läsnäoloon lapsen kanssa. Tukiperhe ottaa lapsen/lapset luokseen yökylään yleensä viikonlopun ajaksi kerran kuukaudessa.

Ota yhteyttä kuullaksesi toiminnasta lisää, kerro itsestäsi ja tule haastatteluun! Koulutuksen järjestävät Lahden kaupunki ja Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry.

Yhteydenotot ja ilmoittautuminen koulutukseen:

perhepalveluohjaaja Maija Liesegang
maija.liesegang@lahti.fi, p. 050 3987670