Siirry suoraan sisältöön

26.2.2016 0:00

Saara Vauramo ryhtyy johtamaan ympäristökehitys-palveluyksikköä

Ympäristökehitys-palveluyksikkö tukee koko kaupungin ympäristöjohtamista, ilmastonmuutoksen hillintään ja varautumiseen liittyvää suunnittelua

Lahden kaupunkiorganisaatioon perustetaan ympäristökehitys-palveluyksikkö, jonka esimiehenä toimii ympäristöjohtaja Saara Vauramo. Muutos liittyy kaupungin strategiseen tavoitteeseen kehittää Lahdesta Suomen johtava ympäristökaupunki. Uusi palveluyksikkö tulee voimaan 1. maaliskuuta alkaen.

Ympäristökehitys-palveluyksikkö tukee koko kaupungin ympäristöjohtamista, ilmastonmuutoksen hillintään ja varautumiseen liittyvää suunnittelua ja ympäristöhankkeiden valmistelua. Lisäksi se tarjoaa ympäristöneuvontaa asukkaille.

Palveluyksikön perustaminen tarkoittaa teknisen ja ympäristötoimialan sisäistä organisaatiomuutosta. Uusi palveluyksikkö sijoittuu toimialan hallintopalveluihin, jonne siirtyy seitsemän henkilöä rakennus- ja ympäristövalvonnan vastuualueelta. Organisaatiomuutoksen tavoitteena on tiivistää toimialan eri yksiköiden ja koko kaupunkikonsernin yhteistyötä ympäristöasioissa.

-Vastaavanlaisia organisaatiomuutoksia, joissa viranomais- ja kehittämistoiminta erotetaan omiin organisaatioihinsa, on käynnissä muissakin kaupungeissa. Etuna on nykyistä selkeämpi työnjako, niin ettei sama palveluyksikkö toimi molemmissa rooleissa asukkaisiin ja yrityksiin nähden, Vauramo toteaa.

Ympäristöalan viranomais- ja kehittämisasiantuntijat tekevät Lahdessa tiivistä yhteistyötä jatkossakin. Tätä edesauttaa se, että ympäristökehityksen henkilökunta jatkaa työtään entisissä työtiloissaan BW Towerissa samassa kerroksessa rakennus- ja ympäristövalvonnan asiantuntijoiden kanssa.

Lisätiedot

Ympäristöjohtaja Saara Vauramo
 Lahden tekninen ja ympäristötoimiala
saara.vauramo@lahti.fi, 044 7161585