Siirry suoraan sisältöön

18.5.2016 11:20

Saudi-Arabian opetusministeri vieraili Lahdessa ja Jalkarannan monitoimitalo Jalossa

Ministeri kertoi tutustuneensa suomalaiseen opetusjärjestelmään Saudi Arabiassa erilaisista raporteista sekä kirjoista ja hänestä on hienoa nähdä se käytännössä. Ministeri seurueineen oli Lahdessa Isku-Yhtymän vieraana.
Kuvassa vasemmalta oikealle: Seppo Vikström (Hallituksen puheenjohtaja, Isku-Yhtymä Oy), Dr Abdulrahman H Alhumedhi (Cultural Attaché, Royal Embassy of Saudi Arabia in Berlin), H.E. Dr Ahmed bin Muhammad Al-Isa (Minister of Education), Tapio Sieviläinen (

Saudi-Arabian opetusministerin delegaatio kävi maanantaina 17.5.2016 Iskun vieraina Lahdessa. Vieraat kävivät tutustumassa myös Jalkarannan koulussa Lahdessa. 
- Iskun Summa-tuoteperhe sopii loistavasti aktiiviseen oppimistilaan, jossa muunneltavuus on tärkeää eri opiskelijaryhmien mukaan, kertoo Jalkarannan koulun rehtori Joni Luuri.


Jalkarannan koulun värikylläisyys, avoimuus ja kodikkuus herättivät hämmästystä vieraissa. Digitaalisuus tuo uusia tarpeita oppiympäristöihin. Perinteiset luokkahuoneet ovat nykyään muuntuvia oppimistiloja, joissa aulatilat ja käytävätkin hyödynnetään. Avainasioita oppiympäristöissä ovat tilojen muunneltavuus, yksilö- ja ryhmäopetuksen huomioiminen.


Isku tekee paljon yhteistyötä myös opiskelijoiden kanssa.
- Uudet tuotteet syntyvät usein tarpeen kautta. Järjestämme esimerkiksi muotoilukilpailun, kun tarvitsimme uusia ideoita oppiympäristöihin. Sen tuloksena syntyi Kaija Aallon suunnittelema Mukula, jota nähdään kouluissa aina Kaliforniassa asti, kertoo Iskun muotoilujohtaja Antti Olin
- Myös Lahden ammattikorkeakoulun kanssa Iskussa tehdään paljon yhteistyötä, Olin jatkaa.
- LAMKin koko kampus muuttaa Iskun tiloihin vuonna 2017 ja tämä on aivan uudenlainen uniikki yhteistyö, jossa 5000 opiskelijaa ovat saman katon alla Iskun kanssa.


Saudi-Arabian Minister of Education H.E. Dr Ahmed bin Muhammad Al-Isa kertoi, että hän on tutustunut suomalaiseen opetusjärjestelmään Saudi Arabiassa erilaisista raporteista sekä kirjoista ja hänestä on hienoa nähdä se käytännössä. Hän toivoo vierailun tiivistävän myös yhteistyötä suomalaisten ja saudiarabialaisten korkeakoulujen sekä opettajien välillä.
- Tavoitteena on, että 50–100 opettajaa Saudi Arabiasta voisi tulla Suomeen koulutukseen, jotta he oppivat aktiivisen opetuksen mallin. Iskun Active Learning–konsepti on hieno, sillä se mahdollistaa luokkahuoneen muunneltavuuden. Iskun huonekalut ovat laadukasta ja toimivaa muotoilua ja haluaisin nähdä niitä kouluissamme, kertoo H.E. Dr Ahmed bin Muhammad Al-Isa.


Iskun ja Saudi-Arabian yhteistyö tulee tiivistymään.
- Kiinnostusta herättivät etenkin oppimisympäristöjen tilaratkaisut, antimikrobiset huonekalut ja Iskun laadukas suomalainen design. Lähi-Idässä Isku toimii oman tytäryhtiönsä Isku Middle East DOCC:n kautta sekä olemme rakentaneet jälleenmyyjäverkoston Saudi-Arabiaan, Arabiemiraatteihin, Kuwaitiin sekä Qatariin.
- Kansainvälisillä markkinoilla Iskulle tärkeimpiä kategorioita ovat School, Office ja Health, kertoo Iskun VP Sales Global Markets Tapio Sieviläinen.

Lisätietoja
Tapio Sieviläinen, VP Sales Global Markets, puh. +358 40 673 7800 tapio.sievilainen@isku.com
Joni Luuri, Jalkarannan monitoimitalo Jalon toiminnanjohtaja ja koulun rehtori , puh. 050 398 5330