Siirry suoraan sisältöön

21.3.2016 0:00

Smart Cities -konferenssi Lahdessa toukokuussa

Konferenssi tuo yhteen korkeakoulujen, elinkeinoelämän ja julkishallinnon edustajia, jakamaan osaamistaan muun muassa kaupunkisuunnitteluun ja alueelliseen erikoistumiseen liittyen.

Kansainvälinen Smart Cities in Smart Regions 2016 -konferenssi järjestetään Lahdessa 10.–12. toukokuuta. Konferenssin päätapahtumapaikka on Sibeliustalo. Nimekkäät puhujat ja lähes 100 asiantuntijaesitystä tarjoavat ajankohtaiset näkökulmat kaupunki- ja aluekehityksen teemoihin. Konferenssiin odotetaan 250 osallistujaa.

Toukokuun konferenssi tuo yhteen korkeakoulujen, elinkeinoelämän ja julkishallinnon edustajia, jakamaan osaamistaan esim. kaupunkisuunnitteluun, alueelliseen erikoistumiseen ja älykkäisiin palveluratkaisuihin liittyen. Puhumassa ovat muun muassa Euroopan alueiden komitean puheenjohtaja Markku Markkula, Cambrigde-yliopiston professorit Douglas Crawford-Brown ja Alan Barrell sekä entinen suurlähettiläs ja nykyisin Aalto-yliopiston Executive in Residence Bruce Oreck. Maksullisen konferenssin kieli on englanti.

Lahden kaupunki ja alue ovat konferenssissa esillä vierailukohteiden ja esimerkkihankkeiden sekä referenssiympäristöjen kautta. Konferenssi tekee näkyväksi Smart and Clean -ajattelua Lahden seudulla. Konferenssissa esitellään ja kirjoitetaan myös Lahden seudun kiertotalousjulistus.

Tapahtumasta vastaa Lahden ammattikorkeakoulu yhdessä alueen toimijoiden ja kansainvälisten kumppanien kanssa.