Siirry suoraan sisältöön

26.2.2016 0:00

Sopenkorven kehittämiseksi avattu karttakysely

Kyselyosoitteessa voi tutkia myös muiden antamia vastauksia ja kommentoida niitä. Ideoita ja palautteita hyödynnetään kaavoituksessa.

​Sopenkorven alueen kehittämisestä kiinnostuneet voivat käydä jakamassa ideoitaan ja kommentoimassa muiden ajatuksia Maptionnaire-karttakyselyssä. Kysely on avoinna 10.3. saakka ja vastaaminen vie noin 5–10 minuuttia.

Kyselyosoitteessa voi tutkia myös muiden antamia vastauksia ja kommentoida niitä. Kyselyn toteuttaja on Lahden kaupungin maankäyttö ja aluehankkeet -yksikkö. Saatuja ideoita ja palautteita hyödynnetään Sopenkorven kaavoituksessa.

Kysely on jatkoa työpajalle

Karttapohjainen kysely on jatkoa torstaina 25.2. järjestetylle Sopenkorven alueen ideointityöpajalle. Tilaisuudessa oli paikalla 44 osallistujaa: alueen maanomistajia, yrittäjiä, lähialueen asukkaita sekä Sopenkorven kehittämisestä muuten kiinnostuneita.

Kehittäminen etenee maanomistajien aloitteesta
 Lahden kaupunki on saanut Sopenkorvenkadun alkupäästä ja Ahjokadun varrelta hakemuksia asemakaavojen muuttamiseksi teollisuuskäytöstä asumiseen. Lähes kaikki Sopenkorven teollisuusalueen tontit ovatkin yksityisessä omistuksessa. Aloitteen asemakaavan muuttamisesta tekevät maanomistajat itse.

Teollisuusympäristöstä johtuen yhden yksittäisen tontin osalta kaavamuutosta ei ole kuitenkaan mielekästä tehdä vaan muutoksen tulisi koskea riittävän laajaa kokonaisuutta. Sopenkorven aluetta halutaan kehittää yleiskaavan mukaisesti asumisen ja elinkeinoelämän sekoitettuna alueena kokonaisuus huomioiden.


Lisätietoja

kaavoitusarkkitehti Markus Lehmuskoski
 p. 050 398 5113