Siirry suoraan sisältöön

18.3.2016 0:00

Suomi 100 -juhlavuoden valmistelu vauhtiin

Vuodesta 2017 on tulossa on Suomen suuri vuosi, joka rakennetaan teemansa mukaisesti yhdessä. Itsenäiset, erilaisten toimijoiden toteuttamat hankkeet vahvistavat yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Tähän mennessä ohjelmaan on liitetty jo satoja hankkeita kaikkialta Suomesta. Päijät-Hämeestä mukana ovat mm. Hiihdon MM-kilpailut 2017, Sibelius-festivaali, Kansallinen veteraanipäivä, Lahden kaupunginmuseon näyttelyitä sekä Vierumäellä järjestettävä Suomen Urheiluopiston 90-v juhlatapahtuma ja MM-hiihtojen yhteyteen rakentuva Salpauksen karnevaalikatu.

Tavoitteena on juhlia pitkin vuotta ympäri Päijät-Hämettä. Kaikki ideat ja ehdotukset ovatkin tervetulleita. Miten sinä juhlisit 100-vuotiasta? Mahdollisuuksia on paljon: tapahtuma, puistojen tai katujen nimeäminen, puiden istutus, muistomerkki, valaistus, tempaus, haaste, kirja, runo, näytelmä, laulu… mitä ikinä keksitäänkään!

Juhlavuoden toteutukseen on myönnetty avustusta, josta Päijät-Hämeessä on jaossa yhteensä 114 000 €. Tukea voivat hakea päijäthämäläiset toimijat (yhdistykset ja yhteisöt).

Miten pääsee mukaan?

Ideoikaa oma Suomi 100 -hanke. Hakekaa mukaan ohjelmaan. Tarvittaessa mahdollisuus hakea paikallista rahoitusta (Päijät-Hämeen liitto)

Mitä edellytetään ohjelmaan hyväksymiseksi:
 Kyse on erityisestä, itsenäisyyden juhlavuoteen liittyvästä tai sitä juhlistavasta hankkeesta (esim. tapahtuma, tilaisuus, näyttely, teos, kehityspro-jekti, päätös tai kampanja).
 Hanke toteuttaa teemaa Yhdessä.
 Hanke toteuttaa jotain kolmesta painopistealueesta:
- Suomen 100 vuotta - historia
- Suomi 2017 - nykypäivä
- Suomen tulevaisuus
 Pääasiallinen toteutumisaika on 2017, mutta hanke voi käynnistyä jo 2016 aikana.


Lisätietoa

Maija Väkeväinen, Päijät-Hämeen Liitto, maija.vakevainen@paijat-hame.fi, puh. 044 3719 456
Inkeri Määttä, Lahden kaupunki, inkeri.maatta@lahti.fi, puh. 044 416 3890
Suvi Kainulainen, Lahti Region Oy, suvi.kainulainen@lahtiregion.fi, puh. 050 371 0512