Siirry suoraan sisältöön

23.10.2017 10:00

Tasavallan presidentiltä kiitoskirje Lotilan 6C-luokkalaisille työstä syrjäytymisen ehkäisemiseksi

Yksinäisen keijun tarina – musikaalitoteutuksen kantavana teemana oli "Tule mukaan – laitetaan hyvä kiertämään". Oppilaat lahjoittavat osan musikaalituotoistaan hyväntekeväisyyteen.  

​Lotilan koulun 6C-luokka on saanut Tasavallan presidentiltä kiitoskirjeen ja tunnustusta tekemästään työstä kiusaamisen ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi draaman keinoin. Luokan toteuttaman Yksinäisen keijun tarina – musikaalin pääsivät näkemään sadat lahtelaiset oppilaat ja vanhemmat. 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö korostaa luokalle lähettämässään tervehdyksessä, että musikaali on ollut kaunis ja esimerkillinen ele oppilaiden nuoresta iästä huolimatta. Erityistä huomiota Tasavallan Presidentti kiinnittää tervehdyksessään siihen, miten tärkeää on yhdessä puuttua syrjäytymiseen ja kannustaa toisia ja pitää kaikki mukana. Tämän tueksi Suomeen on perustettu myös #kannustusryhmä-kampanja.

Koko toteutuksen kantavana teemana on ollut "Tule mukaan – laitetaan hyvä kiertämään". Niinpä Lotilan 6c-luokkalaiset lahjoittavat vielä lisäksi osan musikaalituotoistaan syrjäytymisen ehkäisyyn liittyvään työhön. Luokan valitsemasta hyväntekeväisyyskohteesta tiedotetaan myöhemmin.

Luokan vanhempienkin keskuudessa yhdessä tekeminen oli tärkeä teema. Vanhempia oli mukana muun muassa maskeerauksessa ja bändissä. Dramaturgi Niko-Joonas Sinkkonen ohjasi näytelmän. Markkinointijohtaja Nina Harjula ideoi hyväntekeväisyysteeman, vastasi musikaalin viestinnästä ja kirjoitti siitä Tasavallan presidentille.

Lotilan koulun oppilaiden ja opettajan yhdessä kirjoittamassa Yksinäisen keijun tarinassa pohdittiin, millaista on olla erilainen kuin muut, miltä tuntuu jäädä ryhmän ulkopuoliseksi. Kuinka voisimme kohdata toisemme pelkoa tuntematta ja tehdä maailmasta paremman paikan asua meille jokaiselle. 

Lisätiedot
Lahden kaupunki, sivistyksen palvelualue, perusopetuspalvelut
Lotilan peruskoulu 
rehtori Kati Pennanen, puh. 050 383 6510 
luokanopettaja Ismo Pekkala, puh. 050 387 9744