Siirry suoraan sisältöön

10.3.2016 0:00

Teatris-aluekatselmukseen osallistuu kaksi nuorten näytelmäryhmää

Nuori Kulttuuri Teatris Päijät-Hämeen aluekatselmuksessa valitaan edustaja Teatriksen valtakunnalliseen tapahtumaan. Katselmukseen osallistuu kaksi lahtelaista näytelmäryhmää.

Katselmus järjestetään lauantaina 19.3.2016 Lahdessa Pikkuteatterilla, Loviisankatu 8. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy ja ovet aukeavat klo 10.30.

Teatriksen aloittaa klo 11 Lahden Nuorisoteatteri Räsynukke-näytelmällään. Räsynukke on hellyttävä tarina ystävyydestä ja erilaisuuden hyväksymisestä. Tavaratalon leluosastolla ei nukuta, vaan lelut heräävät yöllä eloon. Vanha räsynukke yrittää sopeutua modernien lelujen maailmaan, mutta kaikki eivät ole valmiita hyväksymään häntä joukkoonsa. Näytelmän on ohjannut Sanna Parviainen.

Toisena esityksenä nähdään Lahden kaupungin nuorisopalveluiden Draamapajan Tunto-näytelmä klo 12.45. Näytelmän on ohjannut Auli Wallenius ja Lauri Keskiväli.  Draamapajassa nuoret tutustuvat taiteen ja kulttuurin tekemiseen 5 kuukauden mittaisen työkokeilujakson aikana. Tunto on ryhmän itse käsikirjoittama esityksellinen kokonaisuus vuorovaikutuksesta ja kohtaamisesta.

Teatris-raatilaisina toimivat käsikirjoittaja Outi Keskevaari ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Lassi Puodinketo. He valitsevat edustajat Teatriksen valtakunnalliseen tapahtumaan, joka järjestetään Vaasassa toukokuun lopulla.

Aluetapahtuman järjestää Lahden, Hollolan, Asikkalan ja Orimattilan nuorisopalvelut.

 

Lisätiedot

Lahden kaupungin nuorisopalvelut
Piia Kojola, puh. 050 559 4124