Siirry suoraan sisältöön

7.11.2019 15:20

Tekninen ja ympäristölautakunta 12.11.

Tekninen ja ympäristölautakunta käsittelee kokouksessaan 12.11. muun muassa Malskin alueen katumuutoksia ja Metsäkankaan rekkaliikenteen uudelleenohjaamista.

Fazerin tehdasalueen läheisyyteen katumuutoksia  

Lautakunnalle esitetään katumuutoksia Metsäkankaalle Fazerin tehtaiden ympäristöön. Esityksen mukaan Hämeenlinnantielle tulisi Reissumiehenkadun kohdalle uusi valo-ohjattu liittymä ja siitä uusi katuyhteys Petsamonkadulle. Uusi yhteys vähentäisi Kasakkamäentien, Petsamonkadun ja Rakuunankadun kautta kulkevaa raskasta liikennettä. Petsamonkadun ja Reissumiehenkadun liittymä on tarkoitus toteuttaa kiertoliittymänä.

Liittymäjärjestelyt muuttuvat esityksen mukaan myös Rakuunankadun kohdalla. Uuden liittymän valmistuttua Rakuunankadun liittymä suljettaisiin väliaikaisesti. Kun kehätie valmistuu ja nykyinen vt12 muuttuu kaupungin kaduksi, avattaisiin Rakuunankatu suuntaisliittymänä. Keskustan suunnasta tuleva liikenne Metsäkankaalle ohjataan Reissumiehenkadun uuden liittymän kautta. Rakuunankadun liittymästä pääsisi kääntymään oikealle keskustan suuntaan. Hollolan suunnasta tuleva liikenne pääsisi myös kääntymään Rakuunankadulle.

Malskin aluetta valmistellaan museovieraisiin

Lautakunnalle esitetään katumuutoksia uuden kulttuuri- ja museokeskuksen alueelle. Muutokset on suunniteltu liikenneturvallisuuden parantamiseksi, viihtyisyyden lisäämiseksi ja saattoliikenteen mahdollistamiseksi. Päijänteenkatu 9:n kiinteistöön avataan Lahden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LAD. Kiinteistöön perustetaan Kulttuurikeskus Malski, johon on museon lisäksi tulossa ravintola- ja yritystoimintaa.

Päijänteenkatu 9:n pääoven edustalle on suunniteltu uusi suojatie ja puurivi. Kadun eteläpuolelle on suunniteltu saattoliikenne ja odotustila. Kirkkopuiston rinteeseen saattoliikennealueen kohdalle on esitetty tukimuuri, jossa voi myös istuskella. Pyöräpysäköintiä tulisi lisää.

Päijänteenkatu on läpiajettava Kulmakadun ja Lahdenkadun välillä. Kulmakadun katujärjestelyillä varmistetaan linja-autoliikenteen kulku alueen läpi. Kulmakadulta poistetaan Päijänteenkadun ja Panimokadun väliseltä alueelta pysäköintipaikat. Kohdalle tulee puurivi.

Esityksen mukaan suunnittelualueen nopeusrajoitus lasketaan ja olisi jatkossa 30 km/h. Lisäksi Mallaskadun ja Kulmakadun risteysalueille on suunniteltu nopeuksia hillitsevät korotukset ja luiskaukset.

Teknisen ja ympäristölautakunnan esityslista 12.11.2019