Siirry suoraan sisältöön

21.3.2019 13:05

Teknisen ja ympäristölautakunnan kokous 26.3.

Asialistalla on muun muassa asemakaavan muutos Rakokiven liikekeskuksessa, ns. CitiCAP-pyörätien rakentaminen, omakotitonttien hinnat sekä Paavolan koirapuiston tilanne.

​Rakokiven alueelle on suunnitteilla monitoimitalo, uusia kerrostaloja sekä katumuutoksia. Tavoitteena on vahvistaa alueen elinvoimaisuutta, palveluja sekä asukasmäärän kasvua. Suunnitelmien toteuttaminen edellyttää asemakaavan muutosta. Lautakunnalle esitetään asemakaavan muutosehdotuksen asettamista julkisesti nähtäville.

Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi katusuunnitelmat pyörätien toteuttamiseksi matkakeskuksen ja Launeen välille. Pyörätie on tarkoitus rakentaa ensi syksynä osana EU-rahoitteista CitiCAP-hanketta. Kyseessä on noin 2,5 kilometrin pituinen yhteys matkakeskuksesta Launeelle, jossa pyörätie yhdistyy ensi syksynä Uudenmaankadun varteen valmistuvaan pyörätiehen Launeen ja Renkomäen välillä.

Tonttien vyöhykehinnat ennallaan

Omakotitonttien vyöhykehintojen esitetään pysyvän ennallaan seuraavat kaksi vuotta. Kaupungilla on viime vuosina ollut keskimäärin noin 100 tonttia vapaasti haettavissa kuukausittain. Maaliskuussa vapaita tontteja on haussa 94 kpl, joista 36 sijaitsee vanhan Lahden ja 58 vanhan Nastolan alueilla. Lisäksi kaupunki panee kevään 2019 aikana 42 uutta omakotitonttia hakuun. Vanhan Nastolan Taivaanrannan ja Hähniemen kaava-alueilla on yksityistä tonttitarjontaa markkinoilla noin 220 tonttia. Kaupungilla on asemakaavavalmista omakotitonttivarantoa noin 420 tonttia.

Paavolan koira-aitaus poistuu käytöstä maaliskuun lopussa (29.3.). Paavolan koira-aitaus toteutettiin aikanaan väliaikaiseksi ratkaisuksi, joka on nyt tullut tiensä päähän ja puretaan pois kampusalueen ja uuden päiväkodin rakentamisen takia. Uuden koira-aitauksen rakentamista suunniteltiin Mustankallionpuistoon, mutta saadun asukaspalautteen perusteella lautakunnalle esitetään suunnitelmasta luopumista.

Linkki esityslistaan