Siirry suoraan sisältöön

11.1.2018 9:30

Tervetuloa kuulemaan näkökulmia yhteisöllisestä vanhemmuudesta

Keskustelu- ja luentotilaisuus ti 16.1.2018 on tarkoitettu ammattikasvattajille sekä lasten ja nuorten vanhemmille. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

​Lastenpsykiatri Jukka Mäkelä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta luennoi yhteisöllisestä vanhemmuudesta Ristinkirkossa tiistaina 16.1.2018. Keskustelu- ja luentotilaisuus on tarkoitettu ammattikasvattajille sekä lasten ja nuorten vanhemmille.

Tilaisuudessa kuullaan, mitä lapsi tarvitsee hyvän kasvun tueksi ja mitä vanhemmat tarvitsevat vanhemmuutensa tueksi. Lastenpsykiatri Mäkelä taustoittaa myös sitä, miten yhteisöllinen vanhemmuus auttaa ymmärtämään ihmisen kehittymistä huippusosiaaliseksi, hyväntahtoisuuteen mutta myös pahantahtoisuuteen taipuvaiseksi lajiksi.

Yhtenä näkökulmana käsitellään myös lapsiperheiden palveluissa toteutuvaa yhteisöllistä vanhemmuutta eli miten toteutuu lapsen ja vanhempien kohtaaminen, kuuleminen ja kunnioitus.

Ennen luentotilaisuuden alkua 16.30 -17.30 kirkon aulassa on mahdollisuus tutustua lapsiperheiden hyvinvointia tukevien järjestöjen toimintaan ja hankkeisiin. Aulassa on myös Lahden seudun vanhempien kahvila.

Tilaisuuden järjestävät Lahden kaupungin sivistyksen palvelualue ja oppilashuollon ohjausryhmä. Yhteistyökumppaneina ovat Lahden seudun vanhemmat ry, Lahden seurakuntayhtymä, Lahden ensi- ja turvakoti ry, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lahden yhdistys ry, Lahden Pelastakaa Lapset ry, Diakonialaitos Lahti ja Yhteispelillä -hanke.

Keskustelu- ja luentotilaisuus Ristinkirkossa on tiistaina 16.1.2018 klo 17.30 - 19.30. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätiedustelut:
Lahden kaupungin sivistyksen palvelualue, oppilashuolto
palvelupäällikkö Eija Kinnunen, puh. 050 539 1660