Siirry suoraan sisältöön

1.6.2016 11:00

Tervetuloa Pallaksen sillan avajaistansseihin!

Pallaksen raittisillan avajaisia juhlistetaan tiistaina 14.6. klo 15.00. Ohjelmassa tanssit ja kahvitarjoilu. Kaikki tervetuloa!
Varpa ja Kujala Pallaksen sillalla

Vesijärven Pallaksen rannan korjaaminen valmistuu kesän alussa, ja uuden sillan avajaisia juhlistetaan tansseilla. Projekti-insinööri Matias Varpa ja kaupunginpuutarhuri Kirsi Kujala kävivät jo ottamassa ensi askelia juuri valmistuneella sillalla.

Rullakadun varrella sijaitsevan Pallaksen alueen kunnostuksen taustalla on ranta-alueen eroosio, jota muutaman vuoden takaiset syysmyrskyt pahensivat. Poikkeuksellisen kova aallokko tuhosi penkan lopulta niin, että kevyen liikenteen väylä sortui osittain Vesijärveen.
Remontin laajuus oli asiantuntijoille yllätys, eikä sen toteuttamiseen ollut heti resursseja. Rannan korjaaminen aloitettiin viime helmikuussa, ja työt valmistuvat kesän alussa.

-Ranta-alueelle on tehty eroosiosuojaus, jotta ranta kestää aallokot, eikä humusta valu hoidettuun Vesijärveen, kertoo projekti-insinööri Varpa, joka on vastannut kunnostusprojektin kokonaisuudesta.

- Lisäksi alueelle on rakennettu silta, joka kulkee Vesijärven ja sen pienen poukaman välisen kanavan yli, Varpa kertoo.

Viheralueet, kevyen liikenteen väylä ja koirien uimapaikka uusittu

Eroosiosuojauksen takia rannasta piti kaataa puut ja muu kasvillisuus, joten ranta-aluetta on remontin jäljiltä rakennettu uudelleen yhteistyössä vihertoimen kanssa. Myös kevyen liikenteen väylää on korjattu.

Niemen kärkeen on rakennettu vielä koirien uimapaikka – paikalle jossa koirat ovat ennenkin uineet, mutta joka on ollut louhikkoinen ja sikäli koirantassuille vaarallinen.

-Nyt paikka on sekä koirien että ohi ajavien pyöräilijöiden kannalta turvallinen, sanoo Varpa.

Lisätiedot:

Projekti-insinööri Matias Varpa
​p. 044 4163888, matias.varpa(at)lahti.fi

Kartta