Siirry suoraan sisältöön

13.9.2016 13:20

TILDAssa tilastotietoa Lahdesta

Lahtea koskevia pääosin Tilastokeskuksen tuottamia ja Lahden kaupungin omia tietoja on koottu kaupungin kotisivuille. Tiedoista kootaan julkaisuja ajankohtaisista aiheista kuten työttömyydestä ja väestönkehityksestä.

TILDAN tilastotietokanta on tarkoitettu numeeristen tilastotaulukoiden hakuun. Se on vuorovaikutteinen järjestelmä, jossa voit rajata ja muokata tilastoaineistoja ja siirtää ne omalle koneellesi jatkokäsittelyä varten. Valitusta aineistosta voit myös piirtää tilastokaavion ja alueellisista tiedoista teemakartan.

Kuvatietokanta sisältää tilastokannasta haettuja aineistoja, jotka näytetään tilastokuvina. Kuvan taustalla olevia lukuja voit katsella myös taulukkomuodossa. Kuvan ja taulukot voit siirtää myös muihin ohjelmiin. Tarkempi Tildan käyttöohje ohje löytyy Tildan etusivulta, TILDA-tilastotietokanta.

Kunnat on jaettu suur-, tilasto- ja pienalueisiin, joiden avulla tilastotietoja voidaan tarkastella kuntatasolla erisuuruisilla alueilla. Lahti on jaettu 9 suuralueeseen, 40 tilastolliseen kaupunginosaan sekä 169 tilastoalueeseen. Tietoja käytetään mm. toimialojen palvelujen ja toimintojen suunnittelussa sekä erilaisissa tilastollisissa tarkasteluissa.

Entisen Nastolan kunnan alueelle on perustettu seitsemän uutta tilastollista kaupunginosaa. Nastolan kaupunginosat on muodostettu noudattaen pääsääntöisesti entisiä kylärajoja. Tilastolliset kaupunginosat on muodostettu siksi, että Lahden kaupunki on rekisterinpitäjä omalla asemakaava-alueellaan ja asemakaavoitus, tonttijaot sekä kiinteistönmuodostus käyttävät kaupunginosanumerointia pohjana työssään.

Tildassa voit tarkastella myös lähiklinikka-alueisiin liittyvä tietoa. Entinen Lahden alue on jaettu neljään lähiklinikka-alueeseen, entisen Nastolan alueella sosiaali- ja terveyspalvelut järjestää vuonna 2016 Peruspalvelukeskus Aava.

Tildasta löydät myös tietoja oppilasmääristä kouluittain. Entisen Nastolan alueen koulujen osalta tiedot löytyvät vuodesta 2016 alkaen.

TILDA-tilastotietokanta

 

Lisätietoja

tilastosihteeri Niina Takala
p. 044 7161431, niina.takala@lahti.fi