Siirry suoraan sisältöön

5.12.2018 11:30

Timonkadun päiväkotirakennuksessa laajoja korjaustarpeita

Toiminnan turvaamiseksi tiloissa tehdään käyttöä turvaavia toimia. Päiväkotitoiminta tullaan siirtämään väistötiloihin aikaisintaan syksyllä 2019.

Lahden Tilakeskus on teettänyt Timonkadun päiväkotirakennukseen korjaustarveselvityksen rakennuksen kunnon määrittämiseksi. Tutkimusten tulosten perusteella rakennuksen korjaustarpeet ovat laajoja eli peruskorjaustasoa olevia toimenpiteitä, joita ei pystytä tekemään päiväkodin toiminnan aikana. Rakennukseen kohdistuvien jatkotoimien osalta käsittely on aloitettu.

Tutkimuksessa havaituilla puutteilla ja vaurioilla saattaa olla vaikutusta sisäilman laatuun heikentävästi. Päiväkodille on toimitettu ilmanpuhdistimia poistamaan ilmasta mahdollisia epäpuhtauksia.  

Toiminnan turvaamiseksi tiloissa tehdään käyttöä turvaavia toimia. Näistä toimista sovitaan yhteistyössä valvovan viranomaisen eli terveysvalvonnan kanssa. Tutkimustulosten perusteella tiloihin ei ole tulossa käytön rajoituksia.  

Jatkotoimien suunnittelun lähtökohtana on, että päiväkotitoiminta tullaan siirtämään väistötiloihin aikaisintaan syksyllä 2019. Tästä tiedotetaan myöhemmin asian tarkennuttua.

Timonkadun päiväkoti sijaitsee Mukkulan kaupunginosassa. Paikkoja päiväkodissa on reilut 120. Tästä määrästä viitisenkymmentä esiopetusryhmäläistä on Mukkulan koulun tiloissa. Henkilöstöä on reilut parikymmentä.   

Lisätiedot
Lahden kaupunki
Lahden Tilakeskus, sisäilma-asiantuntija Jussi Hietala, p. 044 482 6222                                     sivistyksen palvelualue, varhaiskasvatuspalvelut, Timonkadun päiväkodin johtaja
Minna Ryyppö p. 050 398 5796