Siirry suoraan sisältöön

Toukokuun pyöräilyviikolla monipuolinen ohjelmakattaus

Valtakunnallisen pyöräilyviikon 7.–15.5.2016 aikana Lahdessa järjestetään monia pyöräilyyn liittyviä tapahtumia.

​Viikon teemapäivät ovat Pyörällä töihin -päivä tiistaina 10.5. jaPyörällä kouluun -päivä keskiviikkona 11.5.

Viikkoa vietetään sähköpyöräilyteemalla ”Aina myötätuulessa!” Sähköpyörällä voidaan madaltaa merkittävästi monia pyöräilylle koettuja esteitä kuten pitkät välimatka, mäkisyys, vastatuuli tai hikisenä töihin saapuminen.

Sähköpyöristä on tullut Keski-Euroopassa hyvin suosittuja. Kokemusten mukaan sähköpyörällä tehdään pidempiä matkoja ja sitä käytetään useammin kuin tavallista polkupyörää. Sitä kautta terveys- ja kansantalousvaikutukset ovat suuret.

- Sähköpyöräilyn kasvunäkymät ovat Suomessakin huikeat. Sähköpyörien tunnettuuden lisääminen onkin yksi tehokkaimmista keinosta saada aikaiseksi kestävää kulkutapamuutosta ja houkutella auton ratista pyörän selkään, kertoo liikenneinsinööri Kristiina Kartimo.

Lahdessa on käynnistymässä kokeiluja sähköpyöräilyn edistämiseksi. Kokeilupyörien avulla pyritään käyttäjälähtöisesti kestävään kulkutapamuutokseen, kertoo Kartimo

Sähköpyöräkokeilussa lahtelaiset työpaikat saavat käyttöönsä yhden sähköpyörän touko- ja kesäkuun ajaksi.

Lahden pyöräilyviikon ohjelma

Lauantaina 7.5. Lahden pyöräilyviikko alkaa suositulla Kevätpyöräily-suunnistustapahtumalla ja Perheiden Citykierroksella Lahden kauppatorilta. Kevätpyöräilyssä kierretään pyörällä erilaisia rastipisteitä. Pyöräilyn voi aloittaa miltä rastilta haluaa. Hauska koko perheen Perheiden Citykierros esittelee lapsiperheille suunnattuja palveluja keskustan alueella. Citykierroksen lähtö nonstopina Lahden kauppatorilta.

Maanantaina 9.5. klo 14–19 Kauppakeskus Mailissa (Ajokatu 55) on mahdollisuus kokeilla sähköpyörää Cresent On Tourin koeajotapahtumassa.

Tiistaina 10.5. vietetään Pyörällä töihin -päivä, jolloin kaupunki kannustaa kaikkia pyöräilemään töihin. Pyöräilijöille on tarjolla maksutonta aamupalaa Loviisanpässinraitilla Hämeenkadun päässä klo 7.30–9.00.

Perjantaina 13.5. Tiirismaan latu järjestää aloittelijoille suunnatun lajitutustumisen Maastopyöräilyyn tutustumisen Heinsuon urheilukeskuksessa klo 17.30-20.30. Pyöriä saa lainaan ja maksulliseen tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumaan etukäteen. (Hinta 10 e)

Lauantaina 14.5. pyöräviikko huipentuu We Cycle Lahti -päivään, jolloin Fellmanni Campuksen ympäristö (Kirkkokatu 27) täyttyy pyöristä ja ohjelmassa on muun muassa kevyttä pyörähuoltoa ja opastusta pyörähuoltoon, mahdollisuus kokeilla sähköpyörää ja muita pyöriä, pyörähuutokauppa klo 12, tietoa pyöräilyreiteistä ja pyöräilytapahtumista Lahden seudulla, pyöräilyharrastetoiminnasta, arvonta, kahvitarjoilua ja makkaranpaistoa.

Kaupunginkirjaston aukiolle levittyy lauantaina klo 10–13 polkupyöräilyharrastajien kirpputori, jonne voit tulla vapaasti ostamaan tai myymään polkupyöriä ja polkupyörien osia.

Poliisi järjestää perinteisen pyörähuutokaupan lauantaina 14.5. klo 9 osoitteessa Salininkatu 3. Aloittelijoille suunnattu pyörälenkki strattaa ravintola Lokin pihasta lauantaina 14.5. klo 9.30. Tiirismaan Latu järjestää pyörälenkin valtakunnallisen ”yhdessä pyöräillen” -päivän kunniaksi. Reittinä on Mukkula-Kilpiäinen-Kalliola-Arkiomaajärvi-Takkula-Satama.

Sunnuntaina 15.5. Royal Cycling team ry järjestää pyörälenkin, lähtö kaupunginteatterin edustalta klo 10. Reittinä lenkillä on Villlähde–Ahtiala ja lenkin pituus on 25–30 km.

Pyöräilyviikon ohjelma

Lisätietoja:

Lahden kaupunki
Liikenneinsinööri Kristiina Kartimo, p. 050 559 4100

Royal Cycling team
Puheenjohtaja Erkki Walhfors, p. 050 306 5152