Siirry suoraan sisältöön

12.9.2019 8:40

Tule testaamaan CitiCAP-sovellusta

Lahdessa otetaan ensimmäisenä maailmassa käyttöön liikkumisen henkilökohtainen päästökauppa. CitiCAP-hankkeessa kehitetty päästökauppasovellus avataan kaupunkilaisten testikäyttöön Euroopan liikkujan viikon tapahtumissa.

​Lahtelaisilla on mahdollisuus ladata sovellus puhelimiinsa Museokioskissa (Aleksanterinkatu 10) keskiviikkona 18.9. klo 15-18 ja lauantaina 21.9. klo 10-13 järjestettävissä tilaisuuksissa. Vaatimuksena on Android-puhelin ja mobiilinettiyhteys. Testikäyttäjiltä toivotaan runsaasti palautetta sovelluksen toiminnasta.

CitiCAP-päästökauppasovellus perustuu liikkumismuodon tunnistukseen ja se kannustaa lahtelaisia vähentämään liikkumisen päästöjä. Ensimmäisenä testikäyttöön tulee sovelluksen Android-versio, iOS-versio on tulossa testiin myöhemmin tänä vuonna. Sovellusta ovat aiemmin testanneet Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijat ja Lahden kaupungin työntekijät.

CitiCAP-sovelluksen taustalla on iso määrä tutkimustietoa, jota esitellään Museokioskin tapahtumissa. Kävijät pääsevät tutustumaan muun muassa henkilökohtaisen päästökiintiön muodostumiseen. Lisäksi kävijöille esitellään etuja, joita sovelluksen kautta voi tulevaisuudessa hyödyntää. Sovelluksen lataajille on tapahtumassa jaossa lippuja elokuviin ja LSL:n matkalippuja.

CitiCAP-hanketta toteuttavat Lahden kaupunki, Lappeenrannan ja Lahden teknillinen yliopisto (LUT), Lahden ammattikorkeakoulu, Lahden seudun kehitys LADEC sekä viisi liikkumisen alueella työskentelevää yritystä: Mattersoft, Moprim, Infotripla, Good Sign ja Future Dialog. Hanke rahoitetaan pääosin EU:n Urban Innovative Actions -ohjelmasta, ja se jatkuu vuoden 2020 loppuun asti.

 Tapahtumakutsu Facebookissa.

Lisätietoja:

sovelluksesta ja CitiCAP-hankkeesta: projektipäällikkö Anna Huttunen, p. +358444826176
Museokioskin tapahtumasta: vuorovaikutussuunnittelija Heidi Snellman, p. +358444826177