Siirry suoraan sisältöön

26.8.2016 11:00

Uusi verkkopalvelu kannustaa oppilaita liikkumaan

7. – 9. –luokkalaiset voivat itse luoda välkkätapahtumia ja terveellisiin elämäntapoihin kannustavia Tsemppi-ilmoituksia Elmo4Me -palveluun. Se toimii myös urheiluseurojen tiedotuskanavana.

​Uusi Elmo4Me -palvelu aktivoi ja kannustaa 7. – 9. –luokkalaisia liikkumaan. Oppilaat voivat itse luoda välkkätapahtumia sekä terveellisiin elämäntapoihin kannustavia Tsemppi-ilmoituksia. Palvelu toimii myös urheiluseurojen tiedotuskanavana. Oppilaat ja urheiluseurat pääsevät lisäämään ilmoituksia palveluun kirjautumalla. Palvelu on käyttäjilleen maksuton.

Elmo4Me -palvelu on kehitetty Liikkuvan koulun ideologian mukaisesti kannustamaan lapsia ja nuoria liikkeelle. Tavoitteena on lisätä liikuntaa koulupäivään, terveysinfon tuottaminen ja jakaminen sekä urheiluseurojen tiedotusten jakaminen nuorten omaan puhelimeen. Palvelu on tässä vaiheessa kokeiluluonteinen. Oppilaiden palautteiden ja käyttökokemusten perusteella sitä edelleen  kehitetään.

Palvelun päätoiminto on oppilaiden itse luomat "välkkä-äksönit". Palvelu on siis välkkäriohjaajille sähköinen ilmoitustaulu. Myös muut toimijat voivat julkaista äksöneitä jokaisen koulun omaan fiidiin. Käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja äksönien luominen omalla puhelimella käy helposti. Äksönin perustaja voi myös ottaa ilmoittautumisia vastaan.

Oppilailla on mahdollisuus lisätä palveluun Tsemppi-ilmoituksia, jotka kannustavat terveellisiin elämäntapoihin. Kun oppilas lisää oman Tsemppi-ilmoituksensa, niin koulukohtainen tehtävään nimetty aikuinen tarkistaa ja hyväksyy ilmoituksen. Näin varmistetaan, että viestit ja ohjeet ovat asiallisia. Tarkistuksen jälkeen oppilaan ilmoitus julkaistaan fiidiin ja se näkyy kaikilla kouluilla. 

Palvelun kautta myös lahtelaiset urheiluseurat voivat kertoa toiminnastaan ja innostaa nuoria harrastusten pariin. Seurat voivat esitellä eri urheilulajeja ja kutsua tutustumiskäynneille.

Tulossa on myös Idoli fiidi, jossa tunnetut nuorten idolit kertovat vinkkejä nuorille.

Elmo4Me –palvelu on oppilasliittymä, joka rahoitetaan Liikkuva koulu -hankerahoituksella. Käyttö on käyttäjilleen maksutonta. Sovellus toimii kaikilla laitteilla, jotka ovat yhteydessä nettiin. Se on optimoitu puhelimelle, ja työn alla on myös tietokoneen selainversio. 

Sovellusta voi nyt jo testata omalla puhelimella http://app.e4m.fi

Kärpäsen koulun oppilaita on esittelemässä Elmo4Me -palvelua yläkouluikäiselle kohderyhmälleen Lasten ja nuorten harrastemessuilla perjantaina 26.8. Tapahtuma jatkuu klo 15.00:een.

Elmo4schools on liikunnanopettajan työkalu

 Suunnitteilla on myös Elmo4schools -palvelun jatkokehittäminen oppilaiden käyttöön. Palvelu on nyt liikunnanopettajien työkalu, mutta jatkossa myös oppilas voisi itse tehdä merkintöjä liikuntatunteihin liittyen. Ohjelmassa on muun muassa kalenteri, joka on helposti jaettavissa oppilaan puhelimeen. Käytännössä tämä tarkoittaa liikuntatuntien ohjelmien ja paikkatietojen jakamista kalenterin välityksellä. Näin käytettynä palvelu toimii liikuntatuntien varsinaisen jaksosuunnitelman tukena.

Ohjelma on ollut Lahdessa käytössä nyt kolmatta vuotta liikunnanopettajille räätälöitynä päiväkirjana. Alkujaan koululiikunnan testaamiseen kehitetyssä palvelussa on käytössä myös arvosanalaskuri, jossa on mahdollisuus painottaa eri osa-alueiden arvosanoja. 

Lisätietoja: 

apulaisrehtori Timo Aho, Kärpäsen koulu
p. 050 387 9636