Siirry suoraan sisältöön

15.11.2018 11:30

Uusia tontteja haki 108 kodinrakentajaa

Lokakuun tonttihaussa oli tarjolla 38 uutta omakotitonttia Kytölästä, Nikkilästä ja Jalkarannasta. Tonttien luovuttamisessa käytettiin hakijoiden pisteytystä ja tarjouskilpailua.
Ilmakuva Jalkaranta

​Lokakuun haun uusista omakotitonteista 20 luovutettiin pisteytyksellä ja 12 tarjouskilpailulla. Kuusi tonttia Kytölän alueelta jäi edelleen haettavaksi.  

Kaupunki sai tonteista kaikkiaan 108 hakemusta. Tekninen ja ympäristölautakunta luovutti pisteytyksen perusteella 9 tonttia varaukseen Kytölästä, 3 tonttia Nikkilästä ja 8 Jalkarannasta Tapanilakodin alueelta. Osa Tapanilakodin alueen tonteista arvottiin, koska hakijoiden pisteet menivät tasan. Pisteytykseen vaikuttavat mm. hakijan tulot, perhekoko ja ikäjakauma.

Kun tontin varausmaksu on maksettu ja tontin hallintaan oikeuttava maanvuokrasopimus allekirjoitettu, voi Nikkilän tonteilla rakentamisen aloittaa heti ja Kytölässä sekä Jalkarannassa ensi kesäkuussa.

Tapanilakodin alueen tonteista 32 tarjousta

Tapanilakodin alueelta luovutettiin 12 tonttia tarjouskilpailun avulla. Tonttien pohjahinta oli 60 000 euroa ja tontit myytiin eniten tarjonneille. Korkein tarjous oli 125 020 € ja pienin voittanut tarjous 65 000 €.

Lokakuun hausta jäljelle jääneet Kytölän tontit ovat nyt vapaasti haettavissa. Lautakunta luovuttaa tontteja hakijoille kuukausittain. Täysin uusia tontteja on tarjolla jälleen huhtikuussa 2019.

Lue lisää tonteista