Siirry suoraan sisältöön

15.6.2016 11:25

Vahvistusta työllisyyden hoitoon

Konserni- ja tilajaosto päätti tukea Työn Paikka Oy:n toimintaa.

Konserni- ja tilajaosto päätti 14.6. tukea Työn Paikka Oy:n toimintaa. Jaoston päätöksellä Työn Paikan pääomaa vahvistetaan puolella miljoonalla eurolla. Yhtiö tarvitsee lainan rahoitustilanteensa parantamiseksi ja toimintansa kehittämiseksi.

Työn Paikka tuottaa työvoimaa parantamalla työttömien työkuntoa ja edistämällä työnsaantia ja ehkäisemällä syrjäytymistä. Yhtiö tarjoaa aitoa työtä työpajoillaan sekä erilaisia valmennuspalveluita. Esimerkiksi Kierrätyskeskus Patina on Työn Paikan ylläpitämää toimintaa.

Toiminnan kehittämisen taustalla ovat valtiohallinnon päätökset ja linjaukset. Vastuuta työllisyyden hoidosta siirretään yhä enemmän toimiville osakeyhtiöille, jolloin myös Työn Paikan rooli tulee todennäköisesti kasvamaan.

Työn Paikka on Lahden kaupungin tytäryhtiö. Yhtiön liiketoiminnat ovat olleet tappiollisia, mutta uuden tervehdyttämisohjelman avulla tulos pyritään kääntämään positiiviseksi. Konserni- ja tilajaosto edellyttää Työn Paikkaa laatimaan myös liiketoiminnan kehittämissuunnitelman 1.10. mennessä.