Siirry suoraan sisältöön

9.2.2016 10:00

Vammaispalvelut luovat uusia tapoja yhteisöllisyyden lisäämiseksi

Tavoitteena on lisätä sisältöä ja iloa asukkaiden elämään. Suuri ongelma itsenäisesti asuvilla vammaisilla henkilöillä on yksinäisyys.

​Lahden vammaispalvelut kehittää itsenäistä asumista valtakunnan linjausten mukaisesti, jossa tuki annetaan asiakkaiden kotiin heidän tarpeidensa mukaisesti. Suuri ongelma itsenäisesti asuvilla vammaisilla henkilöillä on yksinäisyys ja kuulumattomuus lähiyhteisöihin. Yksinäisyydestä johtuva turvattomuus lisää alttiutta syrjäytyä. Englannista saatujen hyvien kokemusten innostamina Lahden vammaispalvelut kehittävät uudenlaisia tapoja luoda erilaisia yhteisöjä.

Lahden Ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajaksi opiskeleva Oskari Savolainen on asunut vuoden alusta vuokralla Kaviokadulla, jossa asuu vammaispalvelujen asiakkaita. Osan vuokrasta Oskari korvaa tekemällä yhdessä asukkaiden kanssa asioita, joista asukkaat ovat kiinnostuneita. Oskari on aloittanut tutustumisen talon muihin asukkaisiin ja heidän elämäänsä keskustelemalla sekä kartoittamalla heidän toiveitaan.

Tarkoituksena ei ole korvata vammaispalvelujen tukiohjaajien käyntiä, vaan lisätä sisältöä ja iloa asukkaiden elämään. Toiminta on samalla osa Oskarin opintoja.

Vammaispalveluilla on tarkoitus laajentaa toimintaa myös muihin vammaispalvelujen asuntokohteisiin.

Lisätietoja

Lahden kaupungin vammaispalvelut
 Palveluesimies Katja Takala
 p. 044 416 3440, katja.takala@lahti.fi