Siirry suoraan sisältöön

8.1.2016 0:00

Vapaaehtoiset opastavat tietotekniikkaan kirjastossa

​Lahden pääkirjastossa on mahdollisuus saada vertaisopastajien antamaa opastusta tietokoneen ja mobiililaitteiden käyttöön.

​Lahden pääkirjastossa alkaa keskiviikkona 13. tammikuuta vertaisopastajien antama asiakkaiden opastus tietokoneen ja mobiililaitteiden käyttöön. Opastusta antavat vapaaehtoiset vertaisopastajat joka keskiviikko klo 13–15 Lahden pääkirjaston opintotilassa (2. kerros, lehtisalin yhteydessä). Vertaisopastus on henkilökohtaista eli yksi opastaja opastaa yhtä asiakasta kerrallaan. Opastukseen ovat tervetulleita kaikki, jotka kokevat tarvitsevansa tukea ja neuvoja internetin, sosiaalisen median ja tietokoneen peruskäyttöön. Opastukseen voi tulla oman laitteen kanssa, mutta käytössä ovat myös kirjaston kannettavat tietokoneet ja iPad-tabletit.

Tietoteknisen opastuksen tarve on nykypäivänä suuri. Palveluiden siirtyessä yhä enemmän verkkoon vaatii tavallisten arkipäiväistenkin asioiden hoitaminen usein tietokoneen ja internetin käytön perustaitoja. Vertaisopastusta on kokeiltu hyvin tuloksin muun muassa Hämeenlinnan kaupunginkirjastossa. Lahden pääkirjastossa tullaan edelleen järjestämään myös kirjaston henkilökunnan antamia asiakaskoulutuksia tietokoneen ja tabletin peruskäyttöön eikä vertaisopastus korvaa niitä.


Lisätietoja

Sirpa Saareke
mediaohjaaja
O44 4163398

 
Pirita Rautavuo
pedagoginen informaatikko
044 4163233