Siirry suoraan sisältöön

16.3.2017 14:25

Varhaiskasvatuksen seudullinen kehittämishanke on käynnistynyt

Tavoitteena on vahvistaa varhaiskasvatuksen henkilöstön osaamista ja edistää  toimintatoimintakulttuurin muutosta.

​Vuoden 2017 alussa on käynnistynyt Päijät-Hämeen seudullinen varhaiskasvatuksen kehittämishanke SEUTUVARKE. Hanke jatkuu vuoden loppuun.

Hankkeessa tavoitteena on varhaiskasvatuksen pedagogisen johtajuuden ja henkilöstön ammatillisuuden vahvistaminen ja kehittäminen, lasten kuulemisen ja osallisuuden vahvistaminen sekä seudullisen verkostoitumisen vahvistaminen ja hyvien käytänteiden jakaminen yli kuntarajojen. Hankkeen aikana järjestetään varhaiskasvatuksen henkilöstölle seudullisia koulutuksia.

Koulutusten avulla vahvistetaan henkilöstön osaamista ja edistetään varhaiskasvatuksen toimintatoimintakulttuurin muutosta. Hankkeen koulutukset pyörähtävät käyntiin huhtikuun ensimmäisenä päivänä Asikkalassa järjestettävällä "Lasten osallisuuden ja kuulemisen vahvistaminen varhaiskasvatuksessa" –koulutuksella.

Hankkeessa ovat mukana kaikki Päijät-Hämeen kunnat, ja se on Lahden kaupungin hallinnoima. Varhaiskasvatuksen kehittämiseen on saatu valtionavustusta Opetushallitukselta. Hankkeen ohjausryhmänä toimii Päijät-Hämeen sivistysjohtajien ohjausryhmä.

Lisätietoja
Sivistyspalveluiden seudullinen kehittäminen 
hankekoordinaattori Kati Vähäkuopus, p.044 416 4844
kati.vahakuopus@lahti.fi 
https://peda.net/lahti/varhaiskasvatus/svl