Siirry suoraan sisältöön

13.12.2018 10:30

Vedenpullottamon rakentaminen Lahteen varmistui

Lahteen rakennetaan suuri vedenpullottamo, jonka tuotanto menee vientiin.  Investoinnin suuruus on 20-22 miljoonaa euroa.

​Hennalaan rakennettavan pullottamon prosessi- ja laitesuunnittelu on aloitettu. Rakentamisesta vastaavan H2O4U Finland Oy:n mukaan suunnittelutyö valmistuu maaliskuussa 2019. Arvion mukaan tuotantolaitoksen rakentaminen kestää kymmenen kuukautta. Aikataulu ja pullottamon koko varmistuvat suunnittelutyön valmistuessa. Tuotantolaitos rakennetaan H2O4U Finland Oy:n omistamalle tontille Lahden Hennalan kaupunginosaan, Kallio-Pietilänkadulle.

Tuotantolaitokseen syntyy uusia työpaikkoja 20–30 kappaletta. Rakennusaikana työllistävä vaikutus on 130 henkilötyövuotta ja tehtaan osto- ja alihankintapalveluita pyritään hankkimaan mahdollisimman paljon Lahden alueelta. Tuotantolaitoksen tulee rakentamaan suomalainen rakennusyhtiö, jonka nimi kerrotaan julkisuuteen kun rakennustyöt alkavat.

 – Nyt varmistunut investointi on iloinen uutinen koko Lahden seudulle. Samalla se vahvistaa Lahden asemaa kansainvälisessä ympäristöliiketoiminnassa, sanoo kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

H2O4U Finland Oy:n investoinnin taustalla on Singaporelainen sijoittaja Allan Poh ja hänen perheensä sekä heidän Aqua-Matters niminen yhtiönsä. Prosessi- ja laitesuunnittelusta vastaa englantilainen Zenith Global.

Vedenpullottamon valmistuttua sen koko tuotanto menee vientiin. Ensimmäisinä vuosina yhtiön päämarkkina-alue on Kiina.


Lisätietoja:

Pekka Timonen, Lahden kaupunginjohtaja, p. +358 50 337 4386

 Allan Poh, Aqua-Matters Singapore, p. +65 973 213 59

 Ahti Junttila, hallituksen jäsen H2O4U Finland Oy, p. +358 40 772 6866