Siirry suoraan sisältöön

20.4.2017 15:30

Veteraanijuhla kutsuu kansalaiset mukaan

Kansallisen veteraanipäivän valtakunnalliseen pääjuhlaan 27.4. on ilmoittautunut yli 2000 juhlavierasta. Valtaosa tulijoista on juhlan kunniavieraita, eli veteraaneja läheisineen. Juhla on kaikille kansalaisille avoin ja tapahtumaan voi edelleen ilmoittautua.
http://sisalto-tuotanto.lahti.fi/AjankohtaistaSite/UutisetSite/PublishingImages/veteraanipaivajuhla.jpg

Veteraanipäivän pääjuhlassa näyttäytyy vahvasti paikallinen osaaminen. Pääjuhlassa Sinfonia Lahti, Kaartin soittokunta ja Päijät-Hämeen juhlakuoro kantaesitettävät tilausteoksen Perintö, jonka on säveltänyt Hannu Kella. Kella suunnitteli myös Lahden MM-kisojen avajaisteoksen.

Pääjuhlan juhlapuhuja on tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja veteraanien puheenvuoron pitää metsäneuvos Yrjö Torikka. Pääjuhlan on käsikirjoittanut ja ohjannut Väinö Weckström ja mukana ovat myös Lahden Nuorisoteatteri, Koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinja ja Lahden Tanssiopisto.  

Veteraanin juhlaleivos syntyi kilpailussa

Veteraanijuhlaa vietetään perinteisesti ja ohjelmaan on haettu muistoja 30 vuoden takaa, ensimmäisestä valtakunnallisesta veteraanijuhlasta. Vuoden 1987 juhlassa tarjoiltiin ruuaksi hernekeittoa ja se haluttiin nyt palauttaa lautasille. Kahvin kanssa nautitaan Salpauksen kondiittorilinjan leivoskilpailussa kehitetty "veteraanin juhlaleivos".    

Tervetuloa juhlimaan veteraaneja!

Rajallisesta paikkamäärästä johtuen tapahtumaan tulee ilmoittautua etukäteen. Tapahtuma on Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa klo 10–14.30. Juhlavierailla on myös mahdollisuus tutustua päivän aikana Hiihtomuseon näyttelyihin.
Ilmoittautumiset ja tiedustelut: veteraani2017@lahtiregion.fi, p. 0207 281 760.

Juhlaa voi myös seurata Ylen suorana tv-lähetyksenä klo 12.50–14.40. 

Veteraanipäivän ohjelma tapahtuman verkkosivuilla