Siirry suoraan sisältöön

7.11.2018 12:05

Viiskulman taideaukiolle talvi-ilme

Päijänteenkadun päässä sijaitseva Viiskulman taideaukion valaistusta on parannettu ja aukio saa talvi-ilmeen marraskuussa. Sen kunniaksi tänään 7.11. klo 18:00–19:00 on kaikille avoin infotilaisuus, glögitarjoilu ja pieni työpaja aukion laidalla MultiCultissa (Päijänteenkatu 1).
Uusi Pajan nuoret maalaavat aukiota

​Jouluvaloin koristeltavan taideaukion viihtyisyyttä kehitetään kokeiluluonteisesti. Toiveena on, että aukio loisi Vesijärvenkadulle identiteettiä ja uuden kiintopisteen, joka tekisi kadusta kävelijälle aiempaa mielenkiintoisemman.

Tilaisuudessa voi antaa palautetta aukiokokeilusta

Aukion ja koko Vesijärvenkadun kehittämistä on ideoitu ja suunniteltu tiiviissä yhteistyössä alueen asukkaiden ja yrittäjien kanssa. Aukion käytön ideoimiseen on osallistunut joukko nuoria Lahden nuorisopalvelujen kautta. Ajatuksena on ollut, että Lahteen tarvitaan enemmän kohteita, joiden avulla nuoret kokisivat kaupungin paremmin omakseen. Päijänteenkadun suunnittelu on yksi esimerkki hankkeesta, jossa nuoret ovat mukana kehittämässä kotikaupunkiaan.

Aukio nähdään myös porttina tulevaan Taide- ja muotoilumuseoon.

Tekninen ja ympäristölautakunta hyväksyi 1. vaiheen toimenpide-ehdotuksen kokouksessaan 27.3.2018 ja aukion suunnittelua on jatkettu tämän päätöksen pohjalta.

Keskiviikkona 7.11. järjestettävässä tilaisuudessa on mahdollista antaa palautetta aukiokokeilusta.

Lisätiedot

Projektipäällikkö Riitta M. Niskanen, p. 050 559 4200
Työvalmentaja Laura Mellanen, Uusi Paja, Nuorisopalvelut, p. 044 416 4880
Vesijärvenkadun kokeilu