Valtatie 12 tiealueen muuttaminen kaduksi

Hämeenlinnantien ja Mannerheiminkadun muuttaminen valtatiestä kaduksi ja katutilan kehittämisen mahdollistaminen.

Kokonaisuuteen kuuluu kolme erillistä kaavatyötä. Ensin käsitellään valtatien läntistä osaa (A-2802, Hollola-Mytäjäinen) ja itäistä osaa (A-2804, Uponsilta-Nastolantie). Mannerheiminkadun osuus (A-2803) tulee käsiteltäväksi myöhemmin.

Suunnittelua tehdään eri tasoilla

Valtatien muuttuminen kaupungin kaduksi edellyttää kaavamuutosta. Se on yleispiirteisempi ja teknisempi muutos, jossa ei määritellä yksityiskohtaisesti esimerkiksi kaistamääriä tai muuta katutilaa.
Siksi samaan aikaan vuoden 2021 aikana laaditaan yleissuunnitelma. Tavoitteena on toteuttaa viihtyisä kaikki kulkumuodot huomioiva kaupunkibulevardi. Yleissuunnitelmassa esitetään, millainen katutila olisi. Yleissuunnitelma tarkentuu vielä myöhemmin katusuunnitelmiksi, joissa on ratkaistu yksityiskohtaisemmin kunnallistekniikka. Myös katusuunnitelmat tulevat kommentoitavaksi.

Valtatien muutos kaduksi esillä asukastilaisuudessa 13.1.2021

Mannerheiminkadun muuttumisesta kaupunkibulevardiksi keskusteltiin verkkotilaisuudessa 13.1.2021. Tilaisuudesta on tulossa tallenne verkkoon vähintään kahden viikon ajaksi. Tallenne julkaistaan torstaina 14.1.

Lue lisää tilaisuudesta

Kaavatyön perustiedot

KaavatunnusA-2802, A-2803 ja A-2804
Kaavatyön tyyppiAsemakaava ja asemakaavan muutos