Hyppää sisältöön

Niemen skeittipuisto

Antton Miettinen
Skeittaaja Fiskars Village -skeittiparkissa.
Kuvassa Fiskars village -skeittiparkki

Lahden Niemen alueelle on suunnitteilla skeittipuisto taideteoksena.

Mukkulankadun ja Joutjoen kulmaukseen, lähelle opiskelijakampusta ja Iskua, suunnitellaan skeittipuistoa.

Veistosmainen kokonaisuus

Teokseen liittyvä Taikametsä kasveineen on tärkeä osa betonista ympäristöä. Pölyttäjäkasvit tuovat betonin keskelle elämää: luonnolle tärkeitä perhosia. Nuoret tutustuvat humuksen ja permakulttuurin kautta biodiversiteettiin ja ekosyysteemiin. Teos on luonteeltaan veistosmainen kokonaisuus.

Valmis teos tarjoaa kaikille kävijöille metsään sovitetun veistospuiston permakulttuureineen, johon voi jäädä vaikka piknikille. Eri saarekkeiden audiovisuaalisissa osiossa voi vierailla. Ne ovat avoinna kaikille kävijöille yhtäaikaisesti skeitattavien osioiden kanssa. Metsän puut sekä kasvillisuus luovat oivan ympäristön tuoda esiin valon, varjojen ja näkymättömän maailman liikkeen tai liikkumattomuuden.

Skeittausta ja taidetta yhdessä

Monumental Changes Oy vastaa alueen suunnittelun ja käytännön toteutuksen ohjaamisesta sekä kehittää skeittausta ja taidetta yhdessä. Monumental Changesin yrittäjä Robert Bonsdorffilla on laaja kokemus skeittiparkkien suunnittelusta ja toteutuksesta Suomessa ja ulkomailla. Robert työskentelee yhteisöllisen suunnittelemisen menetelmin: nuorten kanssa työpajoissa. Samalla kun rakennetaan skeittialuetta, niin tarjotaan nuorille mahdollisuus osallistua ja ottaa paikka omakseen. Nyt Lahteen tarjotaan uutta konseptia taiteen kera, jossa kasvit ja biodiversiteetti ovat osa skeittipuistotaideteosta.

Hanke etsii yhteistyökumppaneita ja sponsoreita toteutuakseen!

Monumental changes -nimisen yrityksen logo.

Kysy lisää

Monumental Changes Oy
Robert 
Bondsdorff
p. +358
406870099 
robert@monumentalchanges.com