Hyppää sisältöön

Lääkintälotanpuisto

Lääkintälotanpuisto sijaitsee Hennalan entisellä varuskunta-alueella rajautuen Esikuntakatuun, Pataljoonakatuun ja Jylisevänkatuun. Puiston suunnittelu käynnistyy loppuvuodesta 2021 ja suunnitelma sisältää leikkialueen sekä puiston toimintojen jäsentelyn kulkureitteineen. Lääkintälotanpuistosta tavoitellaan vehreän metsäistä ja leikkialueen toiminnoissa painotetaan monipuolisia leikkimahdollisuuksia. Puiston suunnittelussa ja rakentamisessa otetaan erityisesti huomioon sen sijainti arvokkaassa kulttuurihistoriallisessa ympäristössä.

Kohteen sijainti kartalla


Ohita upotus

Puistosuunnitelmien eteneminen ja toteuttaminen

 • Puistosuunnittelun käynnistymisestä ilmoitetaan tapauskohtaisesti asukkaille.

 • Työn laajuudesta ja tarpeesta riippuen suunnittelutyöstä järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus.

  Suunnitelmaluonnoksen valmistuttua se asetetaan nähtäville. Nähtävilläolosta tiedotetaan asukkaita lehti-ilmoituksella ja kirjeellä sekä kaupungin nettisivuilla.

  Katusuunnitelmat ovat julkisesti nähtävänä 2 viikon ajan (14 vrk) pdf-muodossa Nähtävillä olevat suunnitelmat -sivulla.  Lisäksi suunnitelmat ovat paperikopioina nähtävänä Lahti-Pisteessä, Palvelutorilla (Aleksanterinkatu 18).

  Muistutus

  Suunnitelmasta voidaan jättää muistutus sen nähtävilläoloaikana. Muistutukset on tehtävä kirjallisesti, jotka toimitetaan nähtävilläoloajan aikana Lahti-Pisteeseen, tai sähköisesti lähettämälle ne kirjaamoon, kirjaamo@lahti.fi. Sähköpostiviestin otsikossa tulee mainita muistutusta koskevan katusuunnitelman nimi.

 • Suunnitelmasta annettu palaute ja suunnitelmaluonnos tarkistetaan. Tarvittavat muutokset tehdään suunnitelmiin.

 • Kau­pun­kiym­pä­ris­tö­lau­ta­kun­ta käsittelee muistutukset ja suunnitelmien muutokset.

  Lautakunta hyväksyy suunnitelman.

  Pienet katusuunnitelmien muutokset voidaan hyväksyä viranhaltijapäätöksellä.

 • Hyväksytyn katusuunnitelman jälkeen suunnitelman mukainen rakentaminen voi alkaa.