Hyppää sisältöön

Kaupungin palvelut koronavirustilanteessa

Lahti on epidemian kiihtymisvaiheessa.

Osa kuntien julkisista palveluista on suljettu ja osa on käytössä rajoitetusti. Sosiaali- ja terveyspalvelut pyritään pitämään normaalisti toiminnassa koko alueella.

Suositukset ja rajoitukset ovat voimassa tämänhetkisen arvion mukaan 31.7. asti, mutta niitä muutetaan epidemiatilanteen mukaan tarvittaessa jo aiemmin. Katso Päijät-Hämeessä voimassa olevat suositukset ja rajoitukset Päijät-Soten sivuilta.

Liikuntapalvelut

 • Ui­ma­hal­lit ja maaui­ma­la ovat auki rajoitetusti. Lisätietoa uimahallien rajoituksista.
 • Aikuisten, nuorten ja lasten ryhmäharrastukset sisä- ja ulkotiloissa on sallittu 15.6. alkaen. Osallistujamäärää ei rajoiteta, mutta terveysturvallisuusohjeita tulee edelleen noudattaa kaikilla liikuntapaikoilla opetus- ja kulttuuriministeriön turvallisen harrastustoiminnan ohjeiden mukaisesti. Maskien käyttösuositus pysyy ennallaan ja koskee kaikkia yli 12-vuotiaita. Lisätietoa liikuntapalveluiden sivuilta.

Kulttuuripalvelut

 • Kirjastoa koskevista rajoituksista ja suosituksista on luovuttu osittain. Käytännössä rajoitusten purkaminen tarkoittaa tässä vaiheessa seuraavaa: kirjaston tiloissa saa oleilla vapaasti, lehtilukusalit avataan asiakkaille, omatoimikirjastot on auki rajoitetusti  siten, että asiointi on mahdollista arkipäivisin klo 6-22, kokous-, ryhmätyöskentely- ja harrastetilat avataan asiakkaille mutta henkilömäärää niissä rajoitetaan. lastu.finna.fi
 • Hiihtomuseo ja Radio- ja tv-museo Mastola ovat avoinna. Lisäksi Malski-keskuksessa avattavan uuden visuaalisten taiteiden museon museokauppa on avautunut. Museokauppa on ensimmäinen osa uutta museota, johon yleisö pääsee tutustumaan. Tiloissa huomioidaan asiakasmääriä koskevat rajoitukset, hygieniataso sekä suositellaan kasvomaskin käyttöä. lahdenmuseot.fi
 • Tutustu Lahden kaupunginteatterin ja Sinfonia Lahden syksyn ohjelmistoon.
  sinfonialahti.fi 
  lahdenkaupunginteatteri.fi
 • Wellamo-opiston kevätlukukausi on päättynyt.
  wellamo-opisto.fi

Nuorisotilat

Nuorisotilat ovat avoinna alle 18-vuotiaille niin, että tilaan pääse rajoitetusti maksimissaan puolet tilakapasiteetista.

Palvelutori

Palvelutori on tilana avoinna 7.6.–30.7. ma–pe arkisin  klo 8–16.

Suosittelemme asiointia sähköisesti ja puhelimella. Lahti-Piste vastaa kaupungin yleisestä palveluneuvonnasta, lahtipiste@lahti.fi, p. 03 814 2355 ja chat-palvelu.

Tarkista toimijoiden aukioloajat lahti.fi/palvelutori

Joukkoliikenne

Lahden seudun liikenteen maskipakko on päättynyt 30.6.2021, mutta suosittelemme jatkamaan kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteessä. Maski on hyvä pukea päälle jo ennen bussiin nousemista.

Tarkista koronan vaikutukset joukkoliikenteeseen Lahden seudun liikenteen sivuilta. 

Yleisötilaisuudet

Etelä-Suomen aluehallintovirasto lieventää Päijät-Hämeen kokoontumisrajoituksia 16.6.2021 alkaen. Tilaisuuksia voi järjestää ilman henkilömäärärajoitusta, mutta osallistujien terveysturvallisuus täytyy varmistaa. Lisäksi alueilta kumotaan ns. turvavälipäätös, joka on velvoittanut laajasti erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käytöstä vastaavia toimijoita takaamaan asiakkaille mahdollisuuden säilyttää turvavälit. Lisätietoa Etelä-Suomen aluehallintoviraston tiedotteesta.

Koulut, lukiot ja varhaiskasvatus

Ka­ran­tee­nis­sa ja etä­työs­ken­te­lys­sä -sivulle on koottu ajankohtaista tietoa muun muassa päiväkotien, koulujen, Wellamo-opiston mahdollisista karanteenitapauksista ja etätyöskentelystä.

Kun huoltaja toteaa, että lapsella on infektio-oireita, lapsi ei saa mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen. Tarkista perusopetuksen, varhaiskasvatuksen sekä THL:n verkkosivuilta ajankohtainen ohjeistus.

THL:n verkkosivuilta tulee tarkistaa myös hallituksen matkustusrajoitukset ja ulkomailta palaavien karanteenisuositukset.

Lue lisää: Perusopetuksen toimintaohjeita oppilaille, huoltajille, henkilöstölle
Lue lisää: Lukiokoulutus
Lue lisää: Lahden kaupungin varhaiskasvatuksen ohjeita huoltajille ja henkilöstölle

Koulujen maskisuositus

 • Maskisuositus on voimassa kuudesluokkalaisista alkaen. Koulujen maskisuositus koskee koko henkilökuntaa. Kunnat tarjoavat maskit kouluille.

Sivua päivitetty 19.7.2021 klo 15.15