Hyppää sisältöön
Kuvituskuva.

Kaupungin palvelut koronavirustilanteessa

Lahti on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa. Osa kuntien julkisista palveluista on suljettu ja osa on käytössä rajoitetusti. Sosiaali- ja terveyspalvelut pyritään pitämään normaalisti toiminnassa koko alueella.

Koronarajoitukset jatkuvat ja laajenevat 26.1. alkaen ja ovat voimassa tämänhetkisen arvion mukaan 15.2.2021 asti. Lue lisää uusista suosituksista.

Liikuntapalvelut

 • Lahden kaupungin uimahallit ja kuntosalit on suljettu yleisöltä.
 • Kaikki aikuisten ryhmäharrastustoiminta on keskeytetty.
 •  Lasten ja nuorten sisätiloissa tapahtuva harrastusryhmien toiminta keskeytetään toistaiseksi

Kulttuuripalvelut

 • Kirjastoissa voi lainata, palauttaa, noutaa varauksia ja asioida tietokoneella. Asioinnin tulee kestää alle 15 minuuttia. Maskin käyttöä suositellaan.
  lastu.finna.fi
 • Hiihtomuseo ja Radio- ja tv-museo Mastola ovat avoinna. Tiloissa huomioidaan asiakasmääriä koskevat rajoitukset, hygieniataso sekä suositellaan kasvomaskin käyttöä. lahdenmuseot.fi
 • Lahden kaupunginteatteri ei järjestä esityksiä eikä Sinfonia Lahti yleisölle avoimia konsertteja rajoitusten aikana.
  sinfonialahti.fi 
  lahdenkaupunginteatteri.fi
 • Wellamo-opistossa ei järjestetä lähiopetusta rajoitusten aikana. Kursseja järjestetään 7.1. alkaen etäopetuksena siltä osin kuin se on mahdollista, kurssitarjonnasta tiedotetaan erikseen.
  wellamo-opisto.fi

Nuorisotilat

Nuorisotilat ovat avoinna alle 20-vuotiaille niin, että tilaan pääse rajoitetusti maksimissaan puolet tilakapasiteetista.

Yleisötilaisuudet

Päijät-Hämeen alueella on kielletty kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Sisä- ja ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus voidaan varmistaa. Kielto perustuu Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätökseen.

Koulut ja varhaiskasvatus

Lahden peruskoulujen ja lukioiden koulutyö jatkuu lähiopetuksessa seuraavia poikkeuksia lukuun ottamatta.

 • Möysän peruskoulussa 50 oppilasta eri ryhmistä ja viisi henkilöstöön kuuluvaa  etätyöskentelyssä ja karanteenissa mahdollisen korona-altistumisen takia maanantaista 25.1. (päivitetty 26.1. klo 13.30)
 • Kukkasen peruskoulussa 13 henkilöstöön kuuluvaa ja 11 oppilasta on siirtynyt etätyöskentelyyn ja karanteeniin korona-altistumisen takia sunnuntaista 24.1.
 • Kukkasen peruskoulussa karanteeniin ja etätyöskentelyyn vajaat parikymmentä oppilasta ja neljä henkilöstöön kuuluvaa torstaista 21.1. (henkilöstömäärää päivitetty 21.1. klo 16.06)
 • Tiirismaan lukiossa 90 opiskelijaa ja neljä henkilöstöön kuuluvaa ovat loppuviikon etätyössä. Heitä on ohjattu seuraamaan omaa vointiaan ja tarvittaessa herkästi hakeutumaan koronatestiin. Mahdollisessa altistumistilanteessa 14.-15.1. he ovat pääosin käyttäneet maskeja ja altistuminen on arvioitu tartuntariskiltään vähäiseksi. Rehtori ja hyvinvointiyhtymä suosittelevat heitä kuitenkin välttämään tapaamisia viikonvaihteen yli.

Kun huoltaja toteaa, että lapsella on infektio-oireita, lapsi ei saa mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen. Tarkista perusopetuksen, varhaiskasvatuksen sekä THL:n verkkosivuilta ajankohtainen ohjeistus.

THL:n verkkosivuilta tulee tarkistaa myös hallituksen matkustusrajoitukset ja ulkomailta palaavien karanteenisuositukset.

Lue lisää: Perusopetuksen lukuvuoden toimintaohjeita oppilaille, huoltajille, henkilöstölle
Lue lisää: Lahden kaupungin varhaiskasvatuksen ohjeita huoltajille ja henkilöstölle
Lue lisää: Karanteenissa ja etätyöskentelyssä

Koulujen maskisuositus

Maskin käyttösuositus koskee nyt myös alakoulun 6.-luokkalaisia ja heitä opettavaa ja avustavaa henkilökuntaa. Oppilaat saavat maskit kouluilta.

Lahden kaupungin perusopetuksessa kaikille yläkoulun opettajille ja oppilaille on annettu maskisuositus. Oppilaat saavat maskit kouluilta.

Lukioissa maskisuositus on voimassa sekä opiskelijoilla että opettajilla. Lukio-opiskelijat hankkivat maskinsa itse.

Sivua päivitetty 26.1.2021 klo 8.00.