Hyppää sisältöön

Kaupungin palvelut koronavirustilanteessa

Lahti on epidemian leviämisvaiheessa. Alueemme suositukset ja rajoitukset ovat voimassa 31.10. asti.

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 25.10. arvioimaan alueen rokotus- ja epidemiatilannetta sekä mahdollisesti tarvittavia toimenpiteitä.

Katso Päijät-Hämeessä voimassa olevat suositukset ja rajoitukset Päijät-Soten sivuilta.

Liikuntapalvelut

Kulttuuripalvelut

 • Lahden kirjaston tiloissa saa olla vapaasti mutta riittävän väljästi, ja koronaturvallisuus tulee edelleen huomioida: käsidesin ja kasvomaskien käyttöä suositellaan. lastu.finna.fi
 • Hiihtomuseo ja Radio- ja tv-museo Mastola ovat avoinna. Lisäksi Malski-keskuksessa avattavan uuden visuaalisten taiteiden museon museokauppa on avautunut. Museokauppa on ensimmäinen osa uutta museota, johon yleisö pääsee tutustumaan. Tiloissa huomioidaan hygieniataso sekä suositellaan kasvomaskin käyttöä. lahdenmuseot.fi
 • Tutustu Lahden kaupunginteatterin ja Sinfonia Lahden syksyn ohjelmistoon.
  sinfonialahti.fi 
  lahdenkaupunginteatteri.fi
 • Tutustu Wellamo-opiston opintotarjontaan.
  wellamo-opisto.fi

Nuorisotilat

Nuorisotilat ovat auki, toiminnassa huomioidaan hygieniaohjeet ja turvavälit.

Palvelutori

Palvelutori on tilana avoinna ma–pe arkisin  klo 8–18.

Suosittelemme asiointia sähköisesti ja puhelimella. Lahti-Piste vastaa kaupungin yleisestä palveluneuvonnasta, lahtipiste@lahti.fi, p. 03 814 2355 ja chat-palvelu.

Tarkista toimijoiden aukioloajat lahti.fi/palvelutori

Joukkoliikenne

Lahden seudun liikenteen suosittelee jatkamaan kasvomaskin käyttöä joukkoliikenteessä. Maski on hyvä pukea päälle jo ennen bussiin nousemista.

Tarkista koronan vaikutukset joukkoliikenteeseen Lahden seudun liikenteen sivuilta. 

Yleisötilaisuudet

Yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa ei ole enää henkilörajoja. Koronayhteistyöryhmä suosittaa, että tilaisuuksissa tulee noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n terveysturvallisuusohjeistoa. Tilaisuuksissa osallistujilla on oltava mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja heitä tulee ohjeistaa riittävän etäisyyden ylläpitämiseen. Sekä yleisö- että yksityistilaisuuksien järjestäjiä suositellaan pitämään kirjaa osallistujista, jotta tartunnanjäljitys mahdollisten tartuntojen jälkeen onnistuu paremmin.

Koulut, lukiot ja varhaiskasvatus

Ka­ran­tee­nis­sa ja etä­työs­ken­te­lys­sä -sivulle on koottu ajankohtaista tietoa muun muassa päiväkotien, koulujen, Wellamo-opiston mahdollisista karanteenitapauksista ja etätyöskentelystä.

Kun huoltaja toteaa, että lapsella on infektio-oireita, lapsi ei saa mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen. Tarkista perusopetuksen, varhaiskasvatuksen sekä THL:n verkkosivuilta ajankohtainen ohjeistus.

THL:n verkkosivuilta tulee tarkistaa myös hallituksen matkustusrajoitukset ja ulkomailta palaavien karanteenisuositukset.

Lue lisää: Perusopetuksen toimintaohjeita oppilaille, huoltajille, henkilöstölle
Lue lisää: Lukiokoulutus
Lue lisää: Lahden kaupungin varhaiskasvatuksen ohjeita huoltajille ja henkilöstölle

Koulujen maskisuositus

 • Maskin käyttösuositus koskee alakoulun 6.-luokkalaisia, kaikkia yläkoululaisia sekä ylä- ja alakoulujen koko henkilökuntaa. Kunnat tarjoavat maskit kouluille.
 • Lukioissa maskisuositus on voimassa sekä opiskelijoilla että henkilökunnalla. Lukiolaisista oppivelvollisuuden piiriin kuuluvat ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat sekä koulujen henkilöstö saavat maskit kouluilta.

Sivua päivitetty 18.10.2021 klo 15.10.