Hyppää sisältöön
Kuvituskuva.

Kaupungin palvelut koronavirustilanteessa

Koko Päijät-Hämeen alue on epidemian leviämisvaiheessa.

Osa kuntien julkisista palveluista on suljettu ja osa on käytössä rajoitetusti. Sosiaali- ja terveyspalvelut pyritään pitämään normaalisti toiminnassa koko alueella.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti jatkaa mm. urheilu- ja liikuntakäytössä olevien tilojen sulkemisesta 28.4.2021 asti. Tiloissa voi kokoontua vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjatut harrastusryhmät. Lisätietoa rajoituksista avin tiedotteesta.

Muita rajoituksia ja suosituksia jatketaan 30.4.2021 asti. Näihin lukeutuvuat esimerkiksi yksityis- ja yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset.

Alueellinen koronayhteistyöryhmän 6.4.2021 suosituksesta Lahdessa lukiolaiset sekä perusopetuksen 7. – 9. luokat ja 10. luokan lisäopetus siirtyvät lähi- ja etäopetuksen vuorotteluun 12.–30.4.2021. Tilanne arvioidaan alueellisessa koronayhteistyöryhmässä huhtikuun loppuun mennessä.

Liikuntapalvelut

 • Lahden kaupungin uimahallit ja kuntosalit on suljettu yleisöltä.
 • Kaikki aikuisten ryhmäharrastustoiminta on keskeytetty.
 • Vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ohjattu harrastustoiminta sisätiloissa voi jatkua erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen.
 • Uimahallit palvelevat rajoitetusti eli ne ovat auki vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden harrasteryhmille ja koululaisryhmille. Lisätietoa uimahallien rajoituksista.

Kulttuuripalvelut

 • Kirjastoissa voi lainata, palauttaa, noutaa varauksia ja asioida tietokoneella. Asioinnin tulee kestää alle 15 minuuttia. Maskin käyttöä suositellaan.
  lastu.finna.fi
 • Hiihtomuseo ja Radio- ja tv-museo Mastola ovat avoinna. Lisäksi Malski-keskuksessa avattavan uuden visuaalisten taiteiden museon museokauppa on avautunut. Museokauppa on ensimmäinen osa uutta museota, johon yleisö pääsee tutustumaan. Tiloissa huomioidaan asiakasmääriä koskevat rajoitukset, hygieniataso sekä suositellaan kasvomaskin käyttöä. lahdenmuseot.fi
 • Lahden kaupunginteatteri ei järjestä esityksiä eikä Sinfonia Lahti yleisölle avoimia konsertteja rajoitusten aikana. Sinfonia Lahden alkuvuoden konsertit välitetään maksuttomina verkkokonsertteina orkesterin YouTube-kanavalla.
  sinfonialahti.fi 
  lahdenkaupunginteatteri.fi
 • Wellamo-opistossa ei järjestetä lähiopetusta rajoitusten aikana. Kursseja järjestetään etäopetuksena siltä osin kuin se on mahdollista, kurssitarjonnasta tiedotetaan erikseen.
  wellamo-opisto.fi

Nuorisotilat

Nuorisotilat ovat avoinna alle 18-vuotiaille niin, että tilaan pääse rajoitetusti maksimissaan puolet tilakapasiteetista.

Palvelutori

Palvelutori on tilana avoinna arkisin ma–pe klo 8–18. Palvelutorin kokoustilat sekä Paja ja Olkkari on suljettu asiakkailta 30.4.2021 asti. Suosittelemme asiointia sähköisesti ja puhelimella. Lahti-Piste vastaa kaupungin yleisestä palveluneuvonnasta, lahtipiste@lahti.fi, p. 03 814 2355 ja chat-palvelu.

Tarkista toimijoiden aukioloajat lahti.fi/palvelutori

Joukkoliikenne

Lahden seudun liikenteessä on toistaiseksi voimassa oleva maskipakko. Jokaisen yli 12-vuotiaan matkustajan tulee käyttää kasvomaskia Lahden seudun liikenteessä matkustaessaan, jos hänellä ei ole terveydellisiä esteitä maskin käytölle. Matkustajamääriä ei rajoiteta Päijät-Hämeessä toistaiseksi.

Tarkista koronan vaikutukset joukkoliikenteeseen Lahden seudun liikenteen sivuilta. 

Yleisötilaisuudet

Päijät-Hämeen alueella on kielletty kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Sisä- ja ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 6 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus voidaan varmistaa.

Koulut, lukiot ja varhaiskasvatus

Lukiokoulutus ja perusopetuksen 7.–9. luokat sekä 10. luokan lisäopetus siirtyivät 12.4. lähi- ja etäopetusta yhdistelevään hybridimalliin. Lähi- ja etäopiskelun vuorotteluna jatketaan huhtikuun loppuun asti, mitä ennen alueellisessa koronayhteistyöryhmässä arvioidaan tilanne uudelleen.

Lähiopetuksena edelleen jatkuu erityisen tuen, pidennetyn oppivelvollisuuden ja valmistavan sekä joustavan perusopetuksen oppilaiden sekä koko alakoulun opetus.

Ka­ran­tee­nis­sa ja etä­työs­ken­te­lys­sä -sivulle on koottu ajankohtaista tietoa muun muassa päiväkotien, koulujen, Wellamo-opiston mahdollisista karanteenitapauksista ja etätyöskentelystä.

Kun huoltaja toteaa, että lapsella on infektio-oireita, lapsi ei saa mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen. Tarkista perusopetuksen, varhaiskasvatuksen sekä THL:n verkkosivuilta ajankohtainen ohjeistus.

THL:n verkkosivuilta tulee tarkistaa myös hallituksen matkustusrajoitukset ja ulkomailta palaavien karanteenisuositukset.

Lue lisää: Perusopetuksen toimintaohjeita oppilaille, huoltajille, henkilöstölle
Lue lisää: Lukiokoulutus
Lue lisää: Lahden kaupungin varhaiskasvatuksen ohjeita huoltajille ja henkilöstölle

Koulujen maskisuositus

 • 6.-luokkalaiset ja henkilökunta. Oppilaat saavat maskit kouluilta.
 • Yläkoulun oppilaat ja henkilökunta. Oppilaat saavat maskit kouluilta.
 • Lukion opiskelijat ja henkilökunta. Lukio-opiskelijat hankkivat maskinsa itse.

Sivua päivitetty 15.4.2021 klo 9.00