Hyppää sisältöön

Ala-Okeroistentien ja Hennalankadun kiertoliittymä

Suunnittelualue

Ala-Okeroistentien ja Hennalankadun katusuunnitelma Okeroisten kaupunginosassa.

Katusuunnitelma kiertoliittymän rakentamista varten.

Katusuunnitelman eteneminen ja toteuttaminen

 • Kohteen suunnittelu on aloitettu liikennesuunnittelulla keväällä 2022, jossa tarkastellaan liikennevirtoja ja vaihtoehtoisia kaistajärjestelyjä sekä niiden vaikutusta läheiseen Nostavantien risteykseen. Liikennesuunnittelun perusteella valitaan oikea risteysjärjestely, jonka perusteella laaditaan katusuunnitelma.

 • Katusuunnitelmaluonnoksen valmistuttua se asetetaan nähtäville. Nähtävilläolosta tiedotetaan asukkaita lehti-ilmoituksella ja kirjeellä sekä kaupungin nettisivuilla.

  Katusuunnitelmat ovat julkisesti nähtävänä 2 viikon ajan (14 vrk) pdf-muodossa Nähtävillä olevat suunnitelmat -sivulla.  Lisäksi suunnitelmat ovat paperikopioina nähtävänä  Lahti-Pisteessä, Palvelutorilla (Aleksanterinkatu 18).

  Muistutuksen tekeminen

  Suunnitelmaehdotuksia koskevat mahdolliset muistutukset on toimitettava kirjallisesti kaupunkiympäristölautakunnalle ennen nähtävänäoloajan päättymistä. Muistutukset jätetään sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@lahti.fi . Muistutuksen yhteydessä mainittava viitteenä suunnitelman asianumero 2892/2022. Muistutuksen voi myös toimittaa Lahti-Pisteeseen tai postittaa osoitteella Kaupunkiympäristölautakunta, Lahti-Piste, Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti.

  Nähtäville asetettu aineisto

 • Suunnitelmasta annettu palaute ja suunnitelmaluonnos tarkistetaan. Tarvittavat muutokset tehdään suunnitelmiin.

 • Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi katusuunnitelman lautakunnan kokouksessa 26.1.2023 §5.

   

   

 • Toteuttaminen 06/2023

  Suunnitelmien mukainen rakentaminen alkaa kesä-heinäkuussa 2023 kaapelisiirroilla ja valmistelevilla töillä. Risteykseen rakennetaan liikenneympyrä ja uusi jalankulun sekä pyöräilyn väylä. Ala-Okeroisentien kävelyn ja pyöräilyn kiertoreitti ohjataan työmaan ajan Pajapellonkadun kautta.

  Ajoyhteydet sekä Ala-Okeroistentien että Hennalankadun kautta säilyvät työmaan ajan alennetuilla ajonopeuksilla ja mahdollisilla ajoittaisilla pysäytyksillä. Töiden odotettu valmistuminen marraskuu 2023.

  Työmaan yhteyshenkilö Aku Korhonen (Erkkiheikkilä Oy) p. 050 546 0541 aku.korhonen@erkkiheikkilaoy.com

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Kohteen sijainti kartalla

Ohita upotus

Yhteystiedot