Laturintien, Laturinpolun ja Mestarintien katusuunnitelma

Viistoilmakuvaote suunnittelualueesta

Laturintien, Laturinpolun ja Mestarintien katusuunnitelma Uudenkylän kaupunginosassa.

Katusuunnitelmaehdotus liikenneturvallisuuden parantamiseksi rakennettavan puiston ja Rakokiven monitoimitalon sekä nykyisen liikekeskuksen läheisyydessä.

Suunnitelmassa on esitetty kaavan mukainen liikenteen katkaisu Rakokiventien liittymään. Mestarintien nykyinen yksisuuntainen katuosuus muutetaan jalankulku- ja pyöräilyväyläksi. Ajoneuvoliikenteen sallittu ajoyhteys tulisi Toritien kautta. 2021 rakennetaan Toritien yhteydet suoraan Urheilutielle ja Rakokiventielle, jolloin Toritien käytettävyys paranee.

Huoltoajo Laturinpolulla on sallittua. Mestarintien suunnitelmassa esitetty osuus muuttuu jalankulku- ja pyöräilyväyläksi. Laturitie säilyy ajoneuvoliikenteen katuna.

Keskiosan risteysalue korotetaan ja katualueen tasausta korjataan. Laturintielle lisätään jalkakäytävä.

Alueen istutusalueita ja puustoa uusitaan. Kulttuuripuiston alustava suunnitelma on esitetty asemapiirroksessa sinisellä. Kulttuuripuistoa reunustava viheralue on sovitettu puistosuunnitelmaan.

Laturintien, Laturinpolun ja Mestarintien katusuunnitelma ja toteuttaminen

Kohteen sijainti kartalla